Fem norske navn på listen over unge nordiske bransjefolk som setter nordisk musikk på kartet internasjonalt.

De fem norske på listen over topp 20 under 30 i nordisk musikkbransje, © Music Norway

Torsdag ble listen Nordic Music Biz 20 under 30 presentert. Dette er en listen over de 20 nordiske bransjefolka under 30 som setter nordisk musikk på kartet internasjonalt.

Bransjen i alle fem land har sendt inn forslag fra sine land på hvem som fortjener å være på listen og en nasjonal jury har shortlistet kandidatene. Fra Norge kom det ifølge Music Norway inn rundt 100 kandidatforslag.

En felles nordisk jury har så diskuterte seg frem til 7 svensker, 5 nordmenn, 4 dansker, 3 finner og 1 islending på listen. Kjønnsfordelingen er 11 kvinner og 9 menn.

Kandidatene har blitt valgt etter flere faktorer, inkludert, men ikke begrenset til: vekst i selskapet, karriereutvikling, anseelse i bransjen, innflytelse på bransjen i 2017, artistutvikling, innovasjon i deres felt, konsertinntekter, salg og strømmetall, radio og TV dekning og gjennomførte kampanjer.

Dette er da Nordic Music Biz 20 under 30:

Fra Norge:
Yonas Tesfamichael Aregai, Manager & partner, MER
Andres Dahl, CEO Paperclip
Margit Bøhn, Project Manager, Exploitation, Universal Music Sweden
Mina Evenrud, CEO, By:Larm Music Conference and Festival
Karen Norbakk, Manager, Mandelbaum

– Juryen ble imponert over hva de fem norske har oppnådd så langt i karrierene sine og syns de fem utvalgte er en viktig del av den nordiske musikkbransjen. De gjør en solid jobb med å eksportere og promotere norsk og nordisk musikk internasjonalt. Det har ikke vært pålagt juryen noen føringer om minimumskrav av menn eller kvinner eller representanter fra hvert land, sier Erlend Buflaten i Music Norway til Ballade.

Håp for bransjens fremtid
Juryleder Jonas Holst, Head of Film & TV / Creative i Universal Music Publishing Scandinavia forteller i en pressemelding at arbeidet har vært krevende, men morsomt.

– Det å se hvor mye de har klart å oppnå så tidlig i sin karriere har vært inspirerende, og lover godt for musikkindustriens fremtid. De 20 utvalgte reflekterer hva som skjer på den nordiske musikkscenen, og vi er glade for å se at både kandidater fra majorselskap og indie-selskap, og festivalarrangører er representert, sier Holst i meldingen.

Han understreker videre at det er viktig å løfte frem også de som jobber bak artister, låtskriver og produsenter. Og at de gjennom denne listen kan få frem hvordan bransjen tar vare på og utvikler sine talenter.

– Vi vil få se mye til disse 20 fremover, og vi gleder oss til å se hva de vil oppnå.

Øvrige navn:
Agnete Hannibal Petri, Assistant manager, ESCHO, DK
Ankit Desai, Manager, Digital Marketing Tactics, Universal Music Sweden, SE
Anna Kornelia Åberg, Founder/A&R/Manager, BLNK Music & Neiked Collective, SE
Annika Oksanen, Agent & Promoter, Live Nation Finland, FI
Camilla Adamsson, Head of Brand Partnership, Sony Music Sweden, SE
Emma Finnkvist, Head of Local, Warner Music Sweden, SE
Feniks Willamo, Agent & Promoter, All Day Agency
Jannika Nyqvist, Product & Promotion Manager at Universal Music Finland, FI
Laurits Bejder Klausen, A&R, The Bank, DK
Martin Rintza, Agent, Luger Denmark, DK
Max Holmstrand, Project Manager/Junior A&R, Refune, SE
Nicole O’Sullivan, Project Manager, Exploitation, Universal Music Sweden, SE
Rasmus Damsholt, Artist Manager, ATC Management, Denmark, DK
Sindri Ástmarsson, CEO, Mid Atlantic Entertainment, IS
Sophia Olofsson, Senior Editor, Shows & Editorial, Spotify, SE

Den nordiske juryen bestod av: Karen Sofie Sørensen (Brak, NO), Silje Larsen Borgan (Little Big Sister, NO), Linda Portnoff (Musiksverige, SE), Jonas Holst (Universal Music Publishing, SE), Anders Meisner (MXD, DK), Jesper Mardahl (Promus, DK), Grimur Atlason (Iceland Airwaves, IS), Essi Kivitie (Music & Media, FI) og Mikko Niemelä (Ruisrock, FI).

20 under 30 er initiert av NOMEX, fellesorganisasjonen for de nordiske eksportkontorene; Export Music Sweden, Iceland Music Export, Music Export Denmark, Music Finland og Music Norway.

Publisert:

Del: