Vømmøl Spelmannslag

Vømmøl vender tilbake

Vømmøl Spelmannslag spiller igjen til fest – for første gang på 25 år. Stedet er selvsagt Verdal folkepark under årest Vømmølfestival lørdag 9. juni. – Det kommer et lass med vømmølklær en av de første dagene, og dette selger vi billig til de som ikke har vømmølmundur fra før, lover Peder Storvømmølvold alias Geir Solheim.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 18.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

17/10/2021 Kl. 19.30

Oslo

Susanne Lundeng Trio

19/10/2021 Kl. 21.00

Viken

Operapub på Røverstaden

20/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Vømmøl lover mye nostalgi og en god porsjon samfunnsrefs når gruppa inntar scenen lørdag 9. juni. Det er nesten 30 år siden Kristian Schravlevold (Hans Rotmo), Konrad Vømmølbakken (Hans Løkken), Peder Storvømmølvold (Geir Solheim) og Birger Skruddusvingen (Leiv Prestvik) stiftet gruppa da de holdt på å øve inn noen sanger og slåtter til en studentfest i Oslo.

Med Tande P i spissen som konferansier både fredag og lørdag, og aktiviteter både på bygdas utesteder og i folkeparken, håper den sjette Vømmølfestivalen på minst 6000 betalende i år, 500 flere enn den gamle rekorden da Carl Jularbo spilte opp til dans på midten av 1960-tallet.

— Vi i vømmølbevegelsen tror at det å kle seg ut og ha det moro på egen bekostning er en berikelse for oss som mennesker. Under samtlige festivaler har vi opplevd at folk, både unge og gamle, synger vømmøl og har det rett og slett artig, sier Johan Møkkerbakken (Kalle Garli) til Adresseavisen.

Han gleder seg aller mest til verdensrekordforsøket på dirigering av «Internasjonalen» på en Gråfergus som rygger med brukket toppstag.

Vømmøl Spelmannslag har gitt ut tre plater; «Vømmøl’n» (1974), «Vømlingen» (1975) og «Vømmølåret» (1984). Mer info finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev