Lydexpressen: Bandet "Nasty Natal"

Unge takter fra undergrunnen

I kveld, torsdag 9. desember, invaderer fem unge Oslo-band Parkteatret Scene for å vise hva byens rockeframtid har å by på. I løpet av høsten har fem bydeler samarbeidet om å lage konserter med noen av tigerstadens beste og mest stripete liveband med medlemmer i alderen 14-20 år. Prosjektet har fått navnet LYDEXPRESSEN. Ett band fra hver av de fem bydelene er valgt ut til å spille julekonsert på Parkteatret.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Høyst sannsynlig blir det fulle hus med 400 pogende, rusfrie rockere og et kraftig spark i ræva til nedlegging av fritidsklubber og ungdomstilbud,» skriver Simen Joner fra Sætra Scene i en pressemelding.

«Lydexpressen» er et kommunalt samarbeidsprosjekt mellom mellom etablerte konsertarrangører og øvingslokaler fra fem bydeler. Sætra Scene, Trikkehallen på Kjelsås, Stoppestedet på Lilleaker trikkestasjon, Revolt Rockeklubb tilknyttet Sinsen Kulturhus og Stovner Rockefabrikk/Stovner Rockeklubb står sammen bak initiativet.

I Lydisolatet i Trikkehallen på Kjelsås kan bydelens unge disponere to bandøvingsrom med sanganlegg, to gitarforsterkere, bassforsterker og trommesett til disposisjon. I tillegg har de ett studiorom med computer, musikksoftware, MIDIkeyboard og studiohøyttalere. I salen arrangeres det jevnlig konserter og forestillinger med lokale ungdommer. Scenen har egen lysrigg og fleksible sceneelementer.

Tilsvarende øvingslokaler og fasiliteter finnes også på Hovseter, Lilleaker, Sinsen og Stovner. Ett band fra hver bydel er nå valgt ut til å spille juleavslutningskonsert for Lydexpressen på Parkteatret i kveld.

Fem konserter i regi av «Lydexpressen» har så langt i høst samlet flere hundre ungdommer på sene lørdagskvelder.

Prosjektet «Lydexpressen» ble satt i gang våren 2004. Målet var å gi ungdom i Oslo mulighet for å fremføre sin musikk for publikum. Prosjektet er blitt en miniturné innenfor bygrensen, hvor band og musikere får vist seg frem på forskjellige spillesteder. Alle scenene har bidratt med sin produksjonskompetanse og erfaring og har vært behjelpelige med planlegging og gjennomføring av hvert arrangement.

9. desember bremser «Lydexpressen» ved Parkteateret på Grünerløkka. Dørene åpner klokken 19:00. Konsertene starter klokken 20:00. Billettprisen burde også være overkommelig, den er på kr 20,-.

Bandene som skal opptre er Harold’s Diapers, Schwamp, Nasty Natal, The Bjurgrens og Morridan. Harold’s Diapers presenterer seg som ”midt i trynet rock’n roll med masse trøkk”. Schwamp på sin side er ”rocketroll i metallhylster”, mens Nasty Natal produserer ”sjarmerende og kompromissløs pønkrock”. The Bjurgrens vil gi deg ”boogie/rockabilly/pønk med lange øyenvipper”, og Morridan spiller intet mindre enn ”rå synth-metall i svart, norsk folkedrakt”.

Mer om LYDEXPRESSEN finner du på www.lydexpressen.org

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev