Erik Røe

Underskudd for Jesus

Agder Teaters oppsetting av «Jesus Christ Superstar» med Erik Røe fra Baba Nation i tittelrollen ligger an til et underskudd på 100.000 kroner. – Dette er ikke morsomt. Vi hadde tenkt at vi nå skulle få rettet opp økonomien ved Agder Teater, sier teatersjef Gunnar Grimstad.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Selv om rundt 20.000 mennesker tok turen til Fjæreheia for å se «Jesus Christ Superstar» i sommer, er gleden ikke stor ved Agder Teater. Budsjettet var opprinnelig på 6,5 millioner kroner, men nå nærmer regnskapet seg sju millioner. Og på tross av høyere billettinntekter enn forventet ligger det an til et underskudd på 100.000 kroner.

— Dette er ikke morsomt. Vi hadde tenkt at vi nå skulle få rettet opp økonomien ved Agder Teater. Men min glede er borte. Noen har bestilt for mye. På noen områder er det noen som ikke har fulgt spillereglene. Dermed har vi fått større avvik fra budsjettet enn det vi skulle hatt, sier teatersjef Gunnar Grimstad til Fædrelandsvennen.

Teatersjefen ønsker ikke å presisere, men sier at enkelte utgifter har løpt løpsk. Underskuddet får konsekvenser for driften av Agder Teater utover høsten.

— Vi må sette bremseklossene på for resten av høsten og jeg jobber nå med å legge frem en plan med sterk økonomistyring for de produksjonene som gjenstår. Det er for tidlig å si om det får personalmessige følger. Jeg vil ikke henge ut noen, men det har vært noen dramatiske svikt. Det betyr dessuten at vi må gå på sparebluss internt. Vi tåler ikke flere overskridelser dette året, og vi må vurdere om tallet på forestillinger under Figurteaterfestivalen må bli noe lavere. Men jeg presiserer at det ikke blir færre produksjoner, kanskje bare en reduksjon i antall visninger av hver produksjon, sier Grimstad.

Etter det store billettsalget i Fjæreheia, kom underskuddet som en stor overraskelse på styret ved Agder Teater.

— Enten er det betydelig underbudsjettert, eller så har ting kommet helt ut av kontroll, sier styreleder Jan Inge Tungesvik.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev