DJ Strangefruit (bilde: NRK)

Strangefruit blir hyllet

DJ Strangefruit, som nylig ble fjernet fra NRK Petre, er nå kåret til Norges beste DJ av fagfolk, musikkskribenter og lesere av Natt&Dag.

Kalender

— Det finnes flere og bedre DJs i Norge enn noensinne, men hva skiller klinten fra hveten? spurte gratisavisen Natt & Dag seg selv nylig. – Hvem er kongen?

Svaret finner du nå i den nyeste utgaven av Natt & Dag. I samarbeid med Netcom Mother og Filter Musikk har Natt&Dag-redaksjonen gjennomført en publikumskåring av Norges beste DJ. Klubbgåere, Natt&Dag-lesere, nettbrukere og bransjepersoner har deltatt i avstemningen. Resultatet er en liste over Norges 50 beste og mest populære DJer, der Strangefruit, alias Pål Nyhus, er blitt stemt inn som platespinner numero uno.

Pål Nyhus har utmerket seg både som musiker, DJ og skribent. Han er fast med i bandet til Nils Petter Molvær band, og hadde i mange år et populært program på lørdagskveldene på NRK Petre, med opp til 100 000 lyttere. Nylig ble det kjent at Petre valgte å ta programmet av lufta etter fem år, noe som fikk mange til å rase mot ledelsen i ungdomskanalen.

— Mye av det jeg har presentert for lytterne har jeg brukt mye tid og krefter på å hente inn fra utlandet, og vært først ute med i Norge, fortalte Nyhus til Ballade i begynnelsen av september. – Det virkelig frustrerende i alt dette, er at hvis P3-ledelsen hadde skjønt at aspekter av denne musikken er veldig spennende og under konstant utvikling, så hadde de kanskje forstått at den faktisk har en viktig plass i en kanal som P3, som kaller seg innovativ radio og skryter av at de tar vare på den smale musikken. Det hadde vært fint om P3 kunne være en radio som handlet om musikk, i stedet for en radio som er her for å speile musikktrender.

Strangefruits nærmeste konkurrenter til DJ-tronen var i følge Natt & Dags stemmeberettigede følgende: 2) Bjørn Torske, 3) g-HA, 4) Teebee, 5) Olle Abstract, 6) Nils Noa, 7) Rune Lindbæk, 8) DJ Dust, 9) Trulz & Robin og 10) DJ Sunshine.

Listen offentliggjøres i Natt&Dags oktobernummer, som er på gaten på fredag 27. september.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev