Norsk rockforbund 25 år_logo

Rock Furore

I forbindelse med feiringen av sitt 25 års jubileum, har Norsk Rockforbundet bestilt verket «Rock Furore» av Håkon Gebhardt. Verket urfremføres 8. september.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Komponisten av bestillingsverket, Håkon Gebhardt er trommeslager og låtskriver, kjent fra bl.a. Motorpsycho og HGH, men har også vært produsent for Åge Alexandersen og komponert musikken til filmen og tv-serien ”Alt for Norge”.

Gebhardt tok utfordringen fra Norsk Rockforbund om å lage et eget bestillingsverk for rock på strak arm og nå er altså ”Rock Furore” klart.

— Jeg ser på «Rock Furore» som en feiring av rocken, sier en entusiastisk Gebhardt:

— Det er rocken som har fått oss til å ofre en normal, trygg tilværelse. Det er verken glamour eller penger. Vi vil spelle rock! Dette er grunnen til at jeg takket ja til dette oppdraget. I tillegg til at det er en spennende og utfordrende jobb å definere rocken på denne måten, er det også en fantastisk anledning for meg til å ringe opp alle dem jeg har hatt lyst til å jobbe med i årenes løp, super-musikerne der ute som vil forsterke min musikk med sin særegenhet og styrke.

Tekstene til verket er skrevet av Anne Grete Preus, Lars Lillo Stenberg, Mariann Thomassen, Lars Beckstrøm, Anne Lise Frøkedal, Martin Hagfors og Øyvind Osa. Tekstene handler om spilleglede, øresus, mytene, ventingen, bilturene, drømmene, platebransjen, pengene som aldri kom… og mye, mye mer.

jeg får aldri gjort det andre planla
jeg får aldri kjøpt det andre har
jeg får bare gjort en ting av gangen
og tingen er å spille gitar

Utdrag fra låta ”Tingen er å spille på gitar” av Lars Lillo Stenberg

Bandet og turneplanen

Bandet som skal på veien med «Rock Furore» består av: Anders Møller (Euroboys, My Midnight Creeps – perc og trommer), Cato Thomassen (Cato Salsa Experience – keyboard og gitar), Øyvind Osa (El Caco – bass og vokal), Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers – gitar og kor), Anne Lise Frøkedal (Harry’s Gym – vokal og gitar) og komponisten selv Håkon Gebhardt. En god blanding av drevne og nye rockere altså! Dette bandet reiser på turne med bestillingsverket i september og oktober og skal gjøre ikke mindre enn 11 jobber fra Tromsø i nord til Arendal i sør.

«Rock Furore» urframføres på Chateau Neuf den 8. september, og en rekke musikere gjør gjesteopptredender denne kvelden: Mariann Thomassen (Surferosa – vokal), Lars Beckstrøm (De Lillos – gitar/vokal), Martin Hagfors (HGH – gitar/vokal), Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost – gitar) og Knut Reiersrud (gitar).

Turneen videre går som følger:

19.september Driv i Tromsø
20.september Studenten i Steinkjer
21.september Blæst i Trondheim
22.september Hydranten på Hamar
26.september Kroa i Bø
27.september Meieriet i Sogndal
28.september Rokken i Volda
29.september Garage i Bergen
04.oktober Luftslottet i Grimstad
05.okober Grand Scene i Arendal
06.oktober Energimølla på Kongsberg

”Rock Furore” var navnet på en norsk musikkavis som ble utgitt av Norsk Rockforbund i årene 87-94.
«Rock Furore» er støttet av Norsk Kulturråd, turneen er støttet av TARP.

Det er Norsk Rockforbund som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev