pixel

Quart vurderer stagedivingforbud

Roskilde-festivalen forbyr stagediving og crowdsurfing for at årets arrangement skal bli det sikreste noen gang. Quartfestivalen vurderer også det samme.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Quartfestivalen har sett på flere tiltak som kan bedre sikkerheten for publikum. Nå vurderer vi også om vi skal slå ned på stagediving og crowdsurfing, sier pressesjef Pål Hetland til Nettavisen.

Hetland legger vekt på at festivalen i Kristiansand er av den lille sorten og ikke har de samme sikkerhetsproblemene som Roskilde sliter med.

Stagediving vil i klartekst si at tilskuere kaster seg ut fra scenen og opp på menneskemengden. Videre løftes de opp og bæres over mengder av utstrakte hender, såkalt crowdsurfing. På Roskilde har vaktholdet tradisjonelt sett hindret stagediving ved at vaktholdet gjør det nærmest umulig å komme opp på scenen. Men crowdsurfing er langt vanskeligere å kontrollere.

Tiltakene er en følge av at det ble satt fokus på sikkerheten ved rockefestivaler etter at ni festivaldeltagere i fjor ble tråkket i hjel Roskilde. Oppfordringen om forbudet kommer gjennom paraplyorganisasjonen Yourope.

Yourope er en europeisk festivalsammenslutning som har omkring 25 store festivaler som medlemmer, deriblant Quarten. Nylig gikk Yourope inn for å oppfordre ansvarlige festivalarrangører til at være oppmerksom på farerne ved visse former for publikumsadferd foran scenene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.