Amulet

Punkens kronprinser

Med sitt andre album «Freedom Fighters» truer oslogruppa Amulet med å ta over den norske punkrocktronen etter avdøde Turboneger. Plata har vært ute i Tyskald siden tidlig i sommer, og er nå omsider tilgjengelig i Norge via plateselskapet MNW. Torsdag 20. september er det sleppefest på Jazid.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Amulet spiller vill og uhemmet punkrock med røtter i hardcore, og har holdt det gående i flere år. På deres to første vinylsingler, «Diamond» (1996) og «Life On The Edge Of Chaos» (1997), begge utgitt på Cylinder Recordings, viste gruppa seg som et band med dype røtter i amerikansk hardcore. Men med debutalbumet «The Burning Sphere» i 1999 begynte gruppa å bevege seg mer mot et mer variert punkrocklandskap, noe som er enda tydeligere på årets «Freedom Fighters». Åpningslåta på gruppas andre album, ”Naked Eye”, er reinspikka ”deathpunk” hvor Amulet høres ut som Turbonegers energiske lillebrødre.

– Turboneger var noe helt eget, og selv om vi har de samme musikalske røttene er vi verken Turboneger-kloner eller standard skandinavisk flammerock. Røttene våre ligger i hardcore, mens vi har beveget oss mot punkrock, Det vi har felles med Turboneger er at vi begge gir faen i reglene, sier gruppas vokalist Torgny Amdam.

Foruten Amdam består Amulet i dag av Robin Rengård (bass), Lars Rasmussen (gitar), Espen Follestad (gitar) og Jonas Thire (trommer). Og blant gjesteartistene på albumet finner vi gamle kjenninger som Chris Summers (Turboneger), Anders Møller og Knut Schreiner (Euroboys), Andreas Tylden (JR Ewing) og Charmed. Charmed? Jo da, Grand Prix-divaene i trioen bidrar med sang på låta «Hot Time».

– Vi ønsket å gjøre noe nytt og gi helt faen – og hva var vel da bedre enn å få med noe så ”fucked up” som et Grand Prix-band? Vi kunne spurt noen dølle tariffarbeidende flinkiser, men Charmed stilte gladelig opp – og resultatet ble kult, forteller Amdam.

Og på ”Profane Wishes” fikk gruppa Tracee Meyn til å bidra med vokal. Hun er opprinnelig sangerinne fra Hollywood, men arbeider i Norge som sangpedagog.

– Hun fortalte at det hjalp for sangstemmen å spise dødsmye feit mat, men jeg holder meg til min gamle oppskrift: Slapp av og drikk Jägermeister og masse vann. Psyken betyr dessuten 70 prosent av det å synge på en scene, mener Amdam.

”Freedom Fighters” ble i sommer gitt ut på Turbonegers tyske plateselskap, Bitzcore, omtrent samtidig som norsk presse skrev spaltemeter på spaltemeter om Turboneger-hyllesten ”Alpha Motherfuckers”. At Turbonegers potensielle arvtagere sto klare i startgropen, og også deltok på hyllestplata og spilte på Turbonegers sleppefest på Reeperbahn i Hamburg, var det færre som var interessert i. Det endrer seg forhåpentligvis når «Freedom Fighters» slippes i Norge mandag 17. september via MNW.

Medlemmene i Amulet digger mye forskjellig musikk: Squarepusher, N*E*R*D og Mary J. Blige er blant de mest aktuelle favorittene, og hovedmålet med Amulet er å gi lytterne et kick. Eller som Amdam synger i ”My Favorite Songs”: ”This morning I put my favorite songs on/I gotta tell you/In just five seconds I felt like King Kong”.

– Jeg får bare bank hvis jeg forteller hvilke sanger jeg synger om der. Men vi er hele tiden opptatt av å overraske oss selv og publikum. Det gjelder å ikke ende opp som en dårlig kopi av seg selv, sier Amdam, og sammenligner hver enkelt plateutgivelse som oppdagelsen av et nytt land.

– ”Freedom Fighters”-landet er et land med mye vilje, nerve, overmot og gode vibber. Du kan kalle musikken vår armageddon-punk – et øs av følelser!

PS! Amulet spiller på Jazid i Oslo torsdag 20. september.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev