Ost og kjeks, fra nrk.no

Phonofestivalen i Bergen

Studentradioen i Bergen står bak en ny kultur- og musikkfestival. Phonofestivalen arrangeres helgen 4. til 6. februar, og byr bl.a. på musikkinnslag av The Turns, Brimstone, Tellusalie og Low Frequency In Stereo. Den ferske festivalen har også slått seg sammen med Klubb Pilota og Electrolux Radio for å skape de de kaller en minneverdig aften i elektronikkens navn. – Vi garanterer støy, lek, dans, detaljer, ambient, byens beste discjockeys og alt det andre fine, sier de.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Phonofestivalen, som er et initiativ av Studentradioen i Bergen, vil i år bli arrangert for første gang. Festivalen bli avholdt på Det Akademiske Kvarter, Café Opera og på Klubb Kamelon, samt i Johanneskirken og i Galleri 3.14. Festivalen presenteres som en kultur- og musikkfestival, der det vil bli presentert smal og ny musikk og kunst, samtidig som festivalen vil ha en bred og tilgjengelig appell for alle byens studenter og innbyggere. I tillegg til konsertene, som omfatter rundt 40 band og DJer, vil det bli arrangert utstilling, debatter og direkte radiosendinger, som alle vil bli relatert til årets tema «Krig og romantikk».

Blant de mange musikerne og artistene som skal i aksjon neste helg, kan Ballade i farten nevne Casiokids, The Turns, Royal Rooster, Combo Candombe
Marthe Valle, Kenneth Ishak, Unknown Joe, Marionette Quartet, Brimstone, Professor Pez, Low Frequency In Stereo, A Boy Named Sue, Bergen Mandolinband, Cushion og Monojazz, For tilhengere av moderne og impro-orientert jazzmusikk vil det bli solokonserter med Grydeland og Wallumrød i Galleri 3.14 lørdag 5. februar, mens Frode Gjerstad og Nils Henrik Asheim har en felles konsert i Johanneskirken søndag kveld.

Vi setter ellers et særlig kryss i taket for fredagens arrangement på den ferske Bergensklubben Klubb Kamelon, som ligger i lokalene til gamle Blue Velvet. På programmet står bl.a. Ost & Kjex, alias sample-ekstremistene Petter «Hi-Fi» Haavik og Tore Jazztobakk, og Alexander Rishaug. Sistnevnte har gjennom ti år stått sentralt i den mer eksperimentelle delen av det norske elektroniske musikkmiljøet, og har som soloartist bl.a. gitt ut albumene «Panorama» (Smalltown Supersound, 2002) og «Possible Landscapes» (Asphodel Records, 2004).

Fredagskvelden på Klubb Kamelon byr også på mannen med det korte og greie navnet Nes, som siden 1999 har laget elektronisk musikk sammen med HoH og i duoen Roner & Tesen, før han i 2004 slapp «I’d Like to Sing to You» på Fuck Subtle Records – en plate som listet på Studentradioene i Norges nasjonale playliste. Wip Bigband er storbandutgaven av Wipthrash og deres label Wip Records, og representerer i følge arrangørene «kanskje den fineste ulmingen i Bergens elektroniske undergrunn om dagen», DJer for kvelden er Mikal Telle, DJ Asel (alias Asle Brodin) og DJ Electrolux, som også har ukentlige radioshow på Studentradioen i Bergen.

Interesserte kan lese mer hos http://www.studentradioen.uib.no/phono/index.htm og http://www.pilota.fm.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev