Ole Paus

Paus ønsker trubadurfestival

Ole Paus synes Mosjøen ligger perfekt til for å arrangere en festival for omreisende trubadurer og danseband. – Omreisende artister og band har ikke sin egen festival ennå. Mosjøen er et veikryss, et knutepunkt, som godt kunne spilt rollen som vertskap, sier visesangeren.

Kalender

Roligt att höra – Kenneth Karlsson 70

02/12/2022 Kl. 20.00

Oslo

Lørdagsopera 3. desember

03/12/2022 Kl. 15:30

Oslo

Mens grauten koker – en julekonsert

04/12/2022 Kl. 18:00

Oslo

Ole Paus mener omreisende turnéband og artister fortjener sin egen festival og lanserte ideen 4. mai under et seminar i regi av Generator i Mosjøen. Generator er et arrangementsverktøy for Mosjøen Næringsforening. Paus ser for seg ei uke med folkefest og musikk.

– Det hadde vært stas med mange utendørsscener og full servering. De aller fleste artister på tur i nord er innom Mosjøen på sine reiser. Festivalen må ikke tillate noen form for jåleri. Med det mener jeg at Mosjøen ikke behøver å bruke festivalen til å feire seg selv, men musikk og folk, sier Ole Paus til Helgeland Arbeiderblad.

Paus mener store band og artister må delta på festivalen, men at de mindre artistene er vel så viktige.

– Et stort poeng må være å få med mange små. Det er intet i omreisende musikeres hverdag som tilsier at de bør feires. Du vet, de bare reiser videre, lemper tungt utstyr, spiser godt, sover kummerlig. Men de fortjener virkelig sin egen festival.

Leder i Generator, Roar Møller, vet ikke om det kommer noe ut av Paus’ idé om trubadurfestival, men bekrefter at et arbeid allerede er satt i gang.

– En prosess er i gang, og jeg har mine ideer. Vi har gjort oss noen tanker om tidspunkt for en festival, men det vil jeg ikke si noe om. Det blir i hvert fall ikke i sommer, sier Møller.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev