King Midas 2005 (Foto: Anders Røren)

Lange netter med Øyafestivalen

The Posies, Lee Ranaldo, King Midas, El Caco og Lasse Marhaug er alle aktuelle navn når Øyafestivalen i Oslo nå presenterer det ferske konseptet Øyanatt. Konsertene skjer på Rockefeller og John Dee, med mulighet til å bevege seg mellom scenene. Tre sommernetter på rad vil man dermed presentere to band på hver av disse scenene, altså totalt fire per natt.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det nye konseptet innebærer at Øyafestivalen torsdag, fredag og lørdag tar festivalen innendørs,etter at utendørskonsertene er ferdige i Middelalderparken. Øyanatt vil finne sted på Rockefeller og John Dee, og byr som nevnt på mulighettil å bevege seg mellom scenene – slik at man kan oppleve fire konserter per natt. Den første konserten hver Øyanatt vil starte omtrent en halvtime etter at konsertene i Middelalderparken er over, og siste band vil være ferdig omtrent 02.30.

De med armbånd fra Øyafestivalen 2005 – enten det dreier seg om dagsbillett, festivalpass eller akkreditering) betaler kroner 100,- per dag, mens prisen dobles for andre. Billetter kan kjøpes på Posten, www.billettservice.no, eller i døren på Rockefeller samme kveld, dersom det er billetter igjen.

— Øyanatt er den mest betydelige utvidelsen av festivalprogrammet i år. Vi skal sørge for å ta med oss festivalstemningen inn. Dette betyr svette opplevelser, kule konserter og generell hygge langt utover natta, lover Øyafestivalen i et av sine sedvanlig entusiastiske presseskriv.

Flere norske og internasjonale navn offentliggjøres utover våren, men alt nå er det klart at Øyanatt-konseptet vil omfatte størrelser som amerikanske The Posies og Lee Ranaldo, samt svenske Silverbullit. Den norske beholdningen så langt er plateaktuelle King Midas og hardtrockende El Caco, samt den allestedsnærværende støymesteren Lasse Marhaug, som i påsken også opptrådte på Infernofestivalen.

Miljøpris for kildesortering

Vi tar også med at Øyafestivalen var en av vinnerne av den nasjonale miljøprisen Glassbjørnen i kategorien kildesortering. Juryen i Grip begrunnet skulderklappet som følger:

«Øyafestivalen i Oslo er et utearrangement der mer enn 40.000 musikkfrelste samles en gang i året. Festivalen tilrettelegger for kildesortering av hele ni fraksjoner. Kildesorteringsgraden i 2004 var på 51%, og målet for 2005 er 60%, noe som er svært høyt for denne typen arrangementer.

Festivalen setter miljøkrav til leverandører og samarbeidspartnere ved at disse må dokumentere miljøvennlig drift. I tillegg er festivalen bevisst miljøets rolle i sine innkjøp, ved at de har utarbeidet en innkjøpsplan for å minimere miljøbelastningen. Denne planen går blant annet ut på at festivalen tenker på avfallsminimering og hva slags avfall produktet de kjøper inn genererer. Dette bidrar til miljøsamarbeid i hele miljøkjeden.

Øyafestivalen har en bemannet miljøstasjon på festivalområde hvor publikummerne kan komme og få råd, tips og opplæring i kildesortering. De markedsfører også systemet for andre festivaler både i Norge og i utlandet.»

I en kommentar til prisen sier ledelsen i Øyafestivalen følgende:

— Å motta en slik pris er en stor ære for oss og føles som en liten belønning for miljøarbeidet vi har lagt ned de siste årene. Først og fremst er dette en stor inspirasjon og motivasjon for oss med tanke på nye målsettinger og miljøarbeidet i åra som kommer.

Nærmere omtale av årets program, som stadig fylles opp med nye navn, finner interesserte som vabnlig på www.oyafestivalen.no. Blant årets norske artister kan vi i farten nevne Animal Alpha, Annie, Cloroform, Datarock, Gartnerlosjen, Kings of Convenience, Madrugada, Magnet, Satyricon, The Thing, Thulsa Doom og Tuboneger. Festivalen arrangeres i år fra 10. til 13. august.
 

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev