The Fernets

Klare for Zoom-turné

Bandene Heroes & Zeros og The Fernets er klare for 2006s Zoom Urørt-turné etter at de stakk av med seieren i Zoom-finalene på Garage Oslo. – Det var uventet og ikke uventet på samme tid. Jeg var vel egentlig ganske sikker. Jeg sa jo til og med før vi meldte oss på at vi skulle vinne. Det er bare helt vanvittig, sier Knut-Bjørnar Ulriksen i The Fernets til Aftenposten.

Kalender

Cute Aggression

30/09/2022 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera 1. oktober

01/10/2022 Kl. 15:30

Oslo

Cikada duo på Nødutgangfestivalen

01/10/2022 Kl. 20:00

Nordland

Av Øyvind Holen

Det var et sterkt felt av lovende og fremadstormende band som kjempet om Zoom-pokalen på Garage Oslo 22. og 23. november: Heroes & Zeros (Oslo/Lillesand), The Fernets (Tromsø), Tuna Laguna (Trondheim), Grand Island (Oslo), Josefin Winter (Bergen), Spit (Stavanger) og FipPellektormonic (Bodø) ble plukket ut av i alt 70 deltagende band i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø og Tromsø. Til sist var de det de to førstnevnte som fikk muligheten til å vise seg fram på både Bylarm og 2006s Zoom Urørt-turné.

Stigende kurve

Om tromsøbandet The Fernets uttaler juryen følgende: ”Bandet har en sterk spilleglede som smitter. De har meloditeft og en frontmann som tar kontroll. Juryen ser for seg en kjapt stigende kurve for dette bandet.”

— The Fernets var det mest soleklare valget – som alle i juryen var enige om. Et verdig navn å sende videre. Til tross for at bandet har eksistert i så kort tid, opererer de på et imponerende nivå. Bandet har et stort potensial og en turné vil gi dem mye verdifull sceneerfaring, sier jurymedlem Egon Holstad til Avisa Tromsø.

The Fernets består av Eric Iversen, Knut-Bjørnar Ulriksen, Ariel Joshua Sivertsen og Rudi Nikolaisen.Sammen med Heroes & Zeros vil The Fernets i mars 2006 få reise på en omfattende norgesturné i regi av Norgesnettet. NRK P3 vil i tillegg, i samarbeid med lokal arrangør, engasjere lokale Urørt-band som vil utgjøre det tredje bandet på hver enkelt konsert. Dette betyr at til sammen 15-20 band vil være involvert i årets turné!

Heroes & Zeros og The Fernets kjører dermed i fotsporene til en lang rekke store navn, som tidligere har vært på Zoom-turneer: Furia, Silver, Surferosa, Ricochets, Madrugada, Bigbang, Ai Phoenix, Cadillac, Jaga Jazzist og Johndoe for å nevne noen. Zoom er blitt arrangert siden 1998.

Heftige stonere

Heroes & Zeroes består av Arne Kjelsrud Mathisen, Hans Jørgen Undelstvedt og Lars Tofte, og de ble plukket ut av juryen med følgende begrunnelse: «Tight liveband med en klar idé. Juryen mener konsept og stemning preger dette bandet som har potensial til å nå gjennom med låtene sine». På NRK Urørt-sidene beskrives de som ”heftig stonerrock”.

— En hel måned på landeveien er absolutt ikke å forakte. Et ukjent band som oss kan aldri klare å arrangere noe slikt på egenhånd. Å reise på turne er nemlig en svært så kostbar affære, sa Undelstvedt (27) til Aftenposten Aften før finalerunden.

— Samtidig er det litt rart med konkurranse i musikk, men det er bra å få vist seg frem. Og det kommer jo mange folk som er viktig. Det er litt mini-Bylarm, mener Mathisen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev