Noora

Hyller Benjamin på plate

I går ble «Song to Benjamin», minnesinglen etter Benjamin Hermansen lansert. Benjamins venner har fått god drahjelp av både Noora og Simone fra D’Sound. – Jeg håper singlen kan være med på å overvinne hverdagsrasismen, sier Noora.

Kalender

— For meg var det helt naturlig å delta på sangen «Song to Benjamin». Det er jo en kjempebra låt og så har jeg jo vokst opp på Holmlia. For meg var det fryktelige nazidrapet et like stort sjokk som for alle andre som bor der, sier Noora til Nettavisen.

Sammen med elleve andre stemmer synger Noora ut om intoleranse og hat som ingen vil ha.

— Store navn som Noora og Simone viser at de bryr seg. På den måten tror jeg de har mulighet til å påvirke andre på en positiv måte, sier den 17 år gamle rapperen Camilo A. «Mr Milo» Heredia.

Han har vært lederen av plateprosjektet, og sammen med Daniel-Joseph «Lil’ Danny» Nakken og Maikel «Lil’ Mickey» Rojas sparker han til mot både nynazister og politi.

Singelen er gjort på dugnad, og eventuelle inntekter går til Benjamin Hermansens minnefond. Alle bak prosjektet håper i tillegg at platebutikkene også gir sine inntekter fra plata til fondet.

Radio 1 har i tillegg igangsatt en kjøpestafett for «Song to Benjamin». Inntektene her går direkte til Benjamins minnefond og kampen mot rasisme.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.