Noora

Absolute Music støtter Benjamins Minnefond

Eva Records vil donere deler av overskuddet fra selskapets siste «Absolute Music»-samleplate til Benjamins Minnefond. Selger plata som normalt, vil dette bety minst 300.000 kroner til antirasistisk arbeid.

Kalender

Opera for barna – I gudenes rike

01/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Roligt att höra – Kenneth Karlsson 70

02/12/2022 Kl. 20.00

Oslo

Drapsofferet Benjamin Hermansens venner, Daniel-Joseph Nakken og Camilo A. Herdia, står bak sangen ”Song To Benjamin” – der blant annet Noora og Simone også bidro. Sangen er nå med på den 35. plata i ”Absolute Music”-serien, og Eva Records fant det naturlig at en del av overskuddet går til nettopp Benjamins Minnefond.

– Låta er tatt med først og fremst fordi det er en bra sang som passer på en slik samling. Men fordi låten er laget til minnefondet og fordi det er et positivt tiltak, var det naturlig for oss å gi en del av overskuddet av samleplaten til fondet, sier Sanna Johansson, daglig leder i Eva Records, til Aftenposten.

Selger plata som normalt i ”Absolute Music”-serien, det vil si 70.000 – 80.000 eksemplarer, betyr dette minst 300.000 kroner til minnefondet. Etter bare tre dager i salg, har plata allerede solgt 50.000 eksemplarer. Singlen har hittil solgt rundt 4000 av det totalte opplaget på 6000.

Benjamins Minnefond er nå på litt over én millioner kroner, og målet er én krone per innbygger – altså 4,5 millioner kroner. Da gir fondet en årlig avkastning på 200.000 – 250.000 kroner, som kan deles ut til antirasistisk arbeid.

Nadeem Butt, daglig leder i Antirasistisk Senter og styreleder i Benjamins Minnefond, er glad for gaven fra Eva Records, men skuffet over manglende bidrag fra Staten. Flere kommuner har donert penger, men ikke de statlige myndighetene.

– Vi har fått fine ord, men ikke noe annet. Det er skuffende, sier Butt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Rådgiver kommunikasjon og marked

Norske Kulturarrangører

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev