Spellemannprisen (Foto: Illustrasjonsfoto / Spellemann)

Gramo-stipend til Årets Nykommer

Vinneren av Spellemannpris i kategorien Årets Nykommer får et arbeidsstipend fra Gramo på 200.000 kroner. – Dette er en del av Gramos forsøk på å bli mer synlige på en positiv måte, for å skape større forståelse for vårt arbeid for musikkbrukerne og større ’attention’ blant medlemsmassen, sier direktør i Gramo, Martin Grøndahl.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå Gramo lanserer i år et arbeidsstipend på 200 000 kroner som tilfaller vinneren av nykommerprisen under Spellemannprisen.

— Vi i Gramo er opptatt av dagen derpå, for det er faktisk den de fleste musikere skal leve av. Vi håper virkelig at Gramo-stipendet gir Årets Nykommer et utgangspunkt for å arbeide videre med musikken sin, slik at de kan glede oss mer i fremtiden, uttaler organisasjonen.

Direktør Martin Grøndahl i Gramo sier det ikke ligger noen føringer i dette arbeidsstipendet som er ment å bli en årlig foreteelse.

Ønsker ikke livet av Alarmprisen

Er dette ”genuint godt ment” eller et forsøk på ”et siste slag mot Alarmprisen” som Dagbladets kommentator uttrykte i dag?

— Den kommentaren kom meget overraskende på meg. Vi har ingen planer eller ønsker om å ta livet av noen, og det var ikke i våre tanker overhodet da vi lanserte dette, understreker Grøndahl med ettertrykk.

— Jeg ble veldig forbauset over den vinklingen.

Synlighetsprosjektet 2007

Hvorfor lanserer dere dette stipendet?

— Dette er en del av Gramos forsøk på å bli mer synlige på en positiv måte, for å skape større forståelse for vårt arbeid for musikkbrukerne og større ’attention’ blant medlemsmassen.

Grøndahl sier at Gramo det siste året har arbeidet med et synlighetsprosjekt. Dette prosjektet har resultert i ulike tiltak rettet mot medlemsmassen og den potensielle medlemsmassen, som stands på by:Larm og Øyafestivalen og ulike kampanjer rettet mot musikkbrukerne.

— Dette stipendet markerer siste del av synlighetsprosjektet 2007, sier Grøndahl til Ballade.

Han kan fortelle at Gramo i 2007 leverte sitt beste resultat noensinne for innkreving av vederlag.

— Vi har fått gode tilbakemeldinger på dette prosjektet vårt, uten at jeg vil si at det alene skal ta æren for årets gode resultat, avrunder Martin Grøndahl.

De nominerte til Årets Nykommer er:
Christel Alsos
Heroes & Zeros
Susanne Sundfør
Tine Thing Helseth
Valkyrien Allstars

For nominerte i alle kategorier, se www.spellemann.no.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev