Bjørn Berge

Bluespris til Bjørn Berge

Notodden Blues Festivals Bluespris ble tildelt Bjørn Berge under åpningen av årets festival i går. Selve festivalen ble høytidelig innviet av statsminister Jens Stoltenberg.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Prisen til Bjørn Berge er på 20.000 kroner, samt en statuett. Prisen kan i følge statuttene deles ut til enkeltpersoner eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for utbredelse av bluesen i Skandinavia. Utdelerne, tidligere prisvinner Jostein Forsberg og festivalleder Jan Erik Søhol, roste Berge for hans talent, og la spesielt vekt på hans evne og vilje til å eksperimentere med bluesformen.

I en kommentar til Telemark-Avisa utdypet Søhol bakgrunnen for prisen nærmere: «Vi har hatt Bjørn Berge i kikkerten lenge. Han har spilt mye rundt omkring, og vært en brobygger mellom det mer tradisjonelle, eldre publikummet og yngre folk. For eksempel har han tatt bluesen til kafeer, studentkroer og slike steder. Den spillegleden han legger for dager smitter over på tilhørerne. Styret i Notodden Blues festival var ikke i tvil. I år måtte Bjørn Berge bare få prisen.»

Bjørn Berge kom til Notodden fra en konsert i London, og takket for tilliten med å spille to låter. Berge spiller på Notodden Bluefestival både 3. og 4. august, og setter deretter kursen mot Elerum (7. august), Arendal (9.), Elvefestivalen i Nes (10.) og Drøbakfestivalen 11. august. Under Notodden Bluesfestival lanserer Berge også en ny konsertvideo, som ble spilt inn under en opptreden på Smuget i Oslo 22. juni i år.

Bjørn Berge er født i Haugesund i 1968, og debuterte på plate med ”Berge / Flaaten” i 1994. På sitt første soloalbum, ”Bjørn Berge” i 1997, spilte han alle instrumenter selv. Hans første utgivelse på et stort selskap var ”Blues Hit Me” fra 199, der han hadde med seg gjestemusikere som Rita Eriksen og Britt Synnøve Johansen. Han har siden gitt ut ytterligere to plater for Warner Music: ”Bag Of Nails” (2000) og ”Stringmachine” (2001). Han vekker stadig større interesse også internasjonalt, og har holdt flere konserter utenfor Norge i år. Du finner engelskspråklige hjemmesider på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.