Politi_emblem

Politidistriktet anmelder blogg

Det er politimesteren i Trondheim, Per M. Marum, som meddeler at Sør-Trøndelag politidistrikt nå anmelder en venstreradikal blogg for ærekrenkelse mot politimann i forbindelse med Obiora-saken. Bloggerne på sin side imøteser en rettssak og mener dette er et forsøk på å kneble ytringsfriheten i landet.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

I en pressemelding offentliggjort på politi.no redegjør politimesteren nærmere for denne avgjørelsen:

Sør-Trøndelag politidistrikt har besluttet å anmelde en av bloggene som omtaler den såkalte Obiora-saken. I bloggen fremsettes det sterkt belastende beskyldninger mot en bestemt politimann som vi mener er ærekrenkende, sier politimester Per M. Marum.

Politimannen blir navngitt og identifisert med bilde gjentatte ganger i bloggen, og han blir også i flere av innleggene beskyldt for å ha tatt livet av nigerianeren som døde etter at han ble pågrepet av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim 7.september i fjor. Saken er fortsatt under etterforskning i Spesialenheten for politisaker, og ingen av de fire polititjenestemennene er siktet i saken.

Beskyldningene som blir framsatt mot politimannen er også en stor belastning for politimannens familie. Belastningene forsterkes ytterligere ved at bloggen også blir omtalt i media og dermed blir kjent for allmennheten. Det blir særlig alvorlig at vedkommende politimann er fullstendig uten reell mulighet til å forsvare seg mot de påstandene som fremsettes mot ham.

Vi ønsker å anmelde denne bloggen fordi vi mener mye av innholdet er direkte ærekrenkende mot politimannen. Det er også viktig for oss å markere at politifolk har krav på personvern og at de i likhet med andre må slippe å bli hengt ut med navn og bilde før en etterforskning er avsluttet og det er trukket en konklusjon, sier politimester Per M. Marum.

Anmeldelsen oversendes Statsadvokaten i Trøndelag den 2. mai.

Politidistriktet ønsker ikke å gi noen kommentarer utover det som står i denne pressemeldingen.

På sidene til det som er den gjeldende bloggen skriver redaksjonen at dette var som ventet:

”Som vi tidligere ha skrevet forsøker nå politiet med alle tilgjengelige midler å skifte fokus bort fra seg selv og over på dere kritikere. Først var det Samvirkelaget, nå er det en eller flere bloggere som skal til pers.”

Bloggerne mener at politiet forsøker å kneble ytringsfriheten, og skriver i gårsdagens uttalelse at de ikke lar seg skremme av en anmeldelse og møter gjerne i retten.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev