Christina Lindgren forteller om babyoperaene hun skal lage sammen med Maja S.K. Ratkje og Eivind Buene. Foto: Jörg Wiesner.

VOeX Oslo skal gi tre nye operaer i året

Den Norske Opera & Ballett har lansert nytt program for å fremme og utvikle ny opera.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Torsdag 24. mai, lanserte operasjef Annilese Miskimmon VOeX Oslo – Den Norske Opera & Balletts arbeid med å fremme og utvikle ny opera. De neste tre årene skal ni nye prosjekter settes i gang.

– VOeX Oslo er både en festival og et initiativ til å produsere nye verker. Det er tenkt som et økosystem som skal øke interessen for hvordan og hvorfor vi skaper opera i det 21. århundre – i nær forbindelse med dette huset, sier Annilese Miskimmon i en pressemelding.

Festivalen VOeX Oslo skal arrangeres hver vår, neste år mellom 23. og 26. mai. Hvert år vil festivalen ha et spesifikt tema, og under hver festival de neste tre årene vil tre nye prosjekter presenteres. Publikum vil også få innblikk i prosessene, før ferdigstilte verker etter planen skal fremføres på Operaens Scene 2 i 2021.

Under lanseringen i går, ble de tre første prosjektene bekjentgjort.

– Jeg har valgt disse fordi de representerer tilnærminger til opera som jeg har tro på: de er åpne, preget av dialog og inkluderer sangere og iscenesettere. De involverte kommer fra ulike bakgrunner og har ulik erfaring – fra veldig etablerte komponister til ganske ferske. Temaene og uttrykkene spenner vidt, fra småbarnas verden til alderdom og død. Alle teamene har samarbeidet tidligere og vil bygge videre på erfaringene sine, sier Miskimmon i meldingen.

Team 1:
John Andrew Whilite (komponist)
Bernhard Bornstein (komponist)
Finn Lonker (librettist)

Team 2:
Synne Skoen (komponist)
Oda Radoor (librettist)
Hilde Andersen (regissør)

Team 3:
Christina Lindgren (scenograf, kostymedesigner og regissør)
Maja S. K. Ratkje (komponist)
Eivind Buene (komponist)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.