Arne Nordheim i 2006 (Foto: Lisbeth Risnes/MIC)

TONOs EDVARD-pris til Arne Nordheim

TONO tildeler EDVARD-prisen 2006 i kategorien samtidsmusikk til Arne Nordheim for verket «Fono» for trombone og orkester. Utdelingen skjer fredag kveld, før Grex Vocalis og KORK fremfører Nordheims ”Draumkvedet» i Trefoldighetskirken. Utdeler er Åse Kleveland.

Kalender

EDVARD-prisen tildeles opphavsmenn-og kvinner for fremragende og nyskapende musikk. Prisen består av Bruno Oldanis unike trofè, diplom og kr. 50.000.

Juryuens uttalelser om vinnerverket er som følger:

”Det vi kaller samtidsmusikk eller ny musikk vil alltid være en kombinasjon av tradisjon og eksperimentell nytenkning. Hos årets prisvinner kjennes det som om musikken springer ut fra senromantikken med dens blanding av sensualitet og higen etter himmelsk skjønnhet. Men nå i en ny form.

Det musikalske uttrykket blir her som en sammensmeltning av det europeisk senromantiske og internasjonal modernisme, men med en udefinerbar nordisk patina og utviklet med stor formsikkerhet og intelligens til en helt personlig stil .

Dette er en komponist vi tror vi kjenner, og som vi mener å kjenne så godt at vi av og til tror vi kan forutse det neste musikalske trekk. Men som oftest tar vi feil, og med dette stykket fra 2005 har vi blitt lurt nok en gang. Fra sitt hemmelige lager har prisvinneren tatt fram nye sider og elementer som igjen får ørene våre til å vokse og hjertet til å banke.

Dette er musikk som virker like vital og nyskapende som den kunne gjøre for 50-60 år siden, og det er bare å takke for nok en spennende, vakker og inspirerende gave til musikklivet og gratulere med EDVARD-prisen!

Stykket heter Fonos Det er for trombone og orkester”

Mer om TONOs musikkpris finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev