OleBullsHits_MiNensemblet

MiNensemblet med OleBullsHits og Ultima-konsert

MiNensemblet er invitert til å spille portrettkonsert av Mark Adderley under Ultima 2006 i Oslo torsdag 12.oktober. De benytter samtidig anledningen til å ha CD-release på Fabrikken dagen etter. Onsdag 18. oktober får Nord-Norge sin slippkonsert – under Kulturmøte Nordkalotten i Narvik. Det er den sagnomsuste CDen «OleBullsHits» som nå skal lanseres.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Forrykende BullsHits

Med en blanding av bulgarske rytmer, norske nasjonalskatter og en dose galskap har MiNensemblet og arrangør Bjørn Andor Drage laget sin helt personlige vri på sin siste CD «OleBullsHits».

Der spiller de balkaniserte utgaver av kjent og kjær norsk musikk, for eksempel Grieg sine norske danser og Ole Bulls ”I ensomme stunde”.

Slippet markeres med to konserter: På Fabrikken i Oslo og i Folkets Hus i Narvik. Der vil de fremføre utdrag fra «OleBullsHits». Felespilleren Susanne Lundeng og joikeren Inga Juuso medvirker på platen, og de er også invitert.

Mark Adderley-portrett
Under årets Ultima er MiNensemblet og dirigent Peter Szilvay invitert som hovedaktører i en portrettkonsert av komponisten Mark Adderley.

Konserten finner sted torsdag 12.oktober på Parkteatret kl 22.00. Interesserte kan også få med seg et møte med komponisten Mark Adderley kl 16.00 samme dag på Norges Musikkhøgskole.

Med sin humoristiske tilnærming til musikken, appellerer Adderley sterkt både til musikere og publikum. Adderley sier selv at han tilstreber hoffnarrens syn på kunsten. Samtidig uttrykker han en stor tillit til lytteren:

— Min erfaring er at det ikke alltid er komponisten som har størst innsikt i hva egen musikk betyr, og at komponisten kan lære mye om musikken sin gjennom å høre på andre.

Publikum kan se frem til hele tre urfremføringer på Parkteatret.

MiNensemblet
MiNensemblets første CD ble spilt inn på den verdensomspennende labelen «Marco Polo». Ensemblets andre CD-produksjon Arctic Contrasts kom i 2000, og Party Music i 2004.

MiNensemblet er et ettertraktet kammerensemble i inn- og utland, og har spilt i konsertserier og på festivaler i Tyskland, Tsjekkia, Russland og Italia, i tillegg til i de skandinaviske landene. Basen er likevel i Nordland, der de turnerer med varierte besetninger og program.

MiNensemblet er en del av Musikk i Nordland, som er Nordland fylkeskommunes fagenhet for musikk.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev