Dror Feiler (S) - All Ears 2005

Dror Feiler og Asamisimasa med to dagers konsert-performance

Torsdag 13. og fredag 14. oktober vil den svenske komponisten, saksofonisten og improvisasjonsmusikeren Dror Feiler opptre på Ultima i en konsertperformance med videoinstallasjoner sammen med det norske samtidsensemblet asamisimasa.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Dror Feiler var gjenstand for massiv oppmerksomhet i internasjonale medier,. da den israelske ambassadøren i Stockholm vinteren 2004 gikk til fysisk angrep på installasjonen «Snövit och sanningens vansinne», som Feiler hadde utformet i samarbeid med sin kone Gunilla Sköld Feiler.

Feilers kunstneriske virke bærer preg av politisk og samfunnsmessig engasjement:

— «I want always to deal with the grim problems in life. When I compose or play I do not look for beauty, but for truth», har den tidligere israelske statsborgeren selv sagt.

Feiler er ellers opptatt av hvordan samtidsmusikken må forholde seg med nysgjerrighet til sine estetiske, sosiale og tekniske omgivelser. For et norsk publikum er Dror Feiler først og fremst kjent som improvisasjonsmusiker, som bl.a. flere ganger har gjestet All Ears-festivalen, men denne gang har altså Ny Musikk gleden av å presentere ham som komponist under Ultima.

Feilers samfunnsengasjement kommer også til uttrykk i konsertperformancen under Ultima. «STORMO» er et begrep som beskriver kraftig ringing med kirkeklokker for å varsle fare. I samarbeid med musikerne i Asamisimasa har Dror Feiler utformet et verk hvor musikerne går i lydlig dialog med Feilers videoinstallasjon «7 millions», som tematiserer situasjonen til de 7 millioner illegale innvandrerne i Europa.

 • Verket er utformet som en konsertperformance hvor musikerne gjennom to lengre visninger som varer i henholdsvis 6 og 3 timer, er virksomme i en prosess som leder fram mot en siste timeslang konsertframføring. I løpet av de to lengre performancene vil musikerne i tillegg til å spille også utføre oppgaver som å snekre en stol, mixe drinker og operere kortbølgeradioer.

  STORMO er utformet på bestilling fra Ny Musikk og fremføres i røffe lokaler i Elvehallen, Kulturhuset Hausmania, Hausmannsgata 34:

  Torsdag 13. oktober kl. 18.00-24.00

  Fredag 14. oktober kl 18.00-21.00

  Fredag 14. oktober kl. 22.00

  Et større intervju Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen nylig gjorde med Dror Feiler, kan du lese [link id=60313 title=»her«]. Mer informasjon om konsertprogrammet til Ultima 2005, som nå er gått inn i sin siste uke, kan du som vanlig lese på www.ultima.no.

 • Stillinger

  Festivalsjef/ kunstnerisk leder

  Riddu Riddu Festivála

  Universitetslektor i gehørtrening

  Norges musikkhøgskole (NMH)

  Country Manager

  Musikkundervisning Norge AS

  Generalsekretær

  Noregs Ungdomslag

  Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

  Norges musikkhøgskole (NMH)

  PR & Markedsansvarlig

  Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

  Solo OBO Bodø

  Arktisk Filharmoni

  Hold deg oppdatert

  Meld deg på vårt nyhetsbrev

  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this