Dror Feiler (S) - All Ears 2005

Dror Feiler og Asamisimasa med to dagers konsert-performance

Torsdag 13. og fredag 14. oktober vil den svenske komponisten, saksofonisten og improvisasjonsmusikeren Dror Feiler opptre på Ultima i en konsertperformance med videoinstallasjoner sammen med det norske samtidsensemblet asamisimasa.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Dror Feiler var gjenstand for massiv oppmerksomhet i internasjonale medier,. da den israelske ambassadøren i Stockholm vinteren 2004 gikk til fysisk angrep på installasjonen «Snövit och sanningens vansinne», som Feiler hadde utformet i samarbeid med sin kone Gunilla Sköld Feiler.

Feilers kunstneriske virke bærer preg av politisk og samfunnsmessig engasjement:

— «I want always to deal with the grim problems in life. When I compose or play I do not look for beauty, but for truth», har den tidligere israelske statsborgeren selv sagt.

Feiler er ellers opptatt av hvordan samtidsmusikken må forholde seg med nysgjerrighet til sine estetiske, sosiale og tekniske omgivelser. For et norsk publikum er Dror Feiler først og fremst kjent som improvisasjonsmusiker, som bl.a. flere ganger har gjestet All Ears-festivalen, men denne gang har altså Ny Musikk gleden av å presentere ham som komponist under Ultima.

Feilers samfunnsengasjement kommer også til uttrykk i konsertperformancen under Ultima. «STORMO» er et begrep som beskriver kraftig ringing med kirkeklokker for å varsle fare. I samarbeid med musikerne i Asamisimasa har Dror Feiler utformet et verk hvor musikerne går i lydlig dialog med Feilers videoinstallasjon «7 millions», som tematiserer situasjonen til de 7 millioner illegale innvandrerne i Europa.

 • Verket er utformet som en konsertperformance hvor musikerne gjennom to lengre visninger som varer i henholdsvis 6 og 3 timer, er virksomme i en prosess som leder fram mot en siste timeslang konsertframføring. I løpet av de to lengre performancene vil musikerne i tillegg til å spille også utføre oppgaver som å snekre en stol, mixe drinker og operere kortbølgeradioer.

  STORMO er utformet på bestilling fra Ny Musikk og fremføres i røffe lokaler i Elvehallen, Kulturhuset Hausmania, Hausmannsgata 34:

  Torsdag 13. oktober kl. 18.00-24.00

  Fredag 14. oktober kl 18.00-21.00

  Fredag 14. oktober kl. 22.00

  Et større intervju Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen nylig gjorde med Dror Feiler, kan du lese [link id=60313 title=»her«]. Mer informasjon om konsertprogrammet til Ultima 2005, som nå er gått inn i sin siste uke, kan du som vanlig lese på www.ultima.no.

 • Stillinger

  Kantor/ organist

  Kongsberg kirkelige fellesråd

  Orkesterbibliotekar

  Oslo-Filharmonien

  Kantor/ kyrkjemusikar

  Gloppen kyrkjelege fellesråd

  Produsent

  Riddu Riddu Festivála

  Produsent

  Kulturfabrikken Sortland KF

  Programsjef

  Bodø2024 IKS

  Hold deg oppdatert

  Meld deg på vårt nyhetsbrev