Drivhuset

Bryt Lydmuren 2003: Min idé er lastet med…

– Bruk din egen idé og lag et stykke ingen har hørt maken til, oppfordrer Jon Halvor Bjørnseth i Drivhuset. Nå ønsker de at unge under atten år skal lage sin helt egen og originale idé til et stykke eller en lydmiks. Juryen lokker med store premier, viktige erfaringer og mye oppmerksomhet, i tillegg til at de tre vinnerverkene vil spilles på Bryt Lydmuren-konserten under ULTIMA-festivalen i Oslo, lørdag 11.oktober 2003.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Siden 1990 har prosjektet Bryt Lydmuren! vært prosjektet der de unge får prøvd sin egen kreativitet i møte med samtidsmusikkens former og uttrykksmåter. Konsertene har alltid vært en del av ULTIMA-festivalen – den store og internasjonale festivalen for samtidsmusikk som går av stabelen i Oslo i oktober.

— Vi vet at mange barn og unge liker å eksperimentere med lyd og musikk. Med PC og lydprogrammer er mulighetene ubegrenset, sier Jon Halvor Bjørseth i Drivhuset. – Det er ikke bare det at alle slags lyder kan limes inn: fra natur, by, radio, TV, plater, stemmer, instrumenter etc. Når lyden først er inn i PC-en kan du også med enkle verktøy forandre lyden på de mest utrolige måter: klippe, transformere, gjøre lysere, mørkere, hardere, mykere, ruglete, nær eller fjern. Prøv selv, oppforderer han, og viser til lett anvendelig programvare på Drivhusets egne hjemmesider.

— Morsomme resultater dukker gjerne opp mens man leker fritt. Men mange av de aller beste stykkene bygger på én klar IDÉ. Av tusen muligheter har komponisten valgt å konsentrere seg om én problemstilling, étt materiale, ett tema, eller ett konsept, heter det videre.

En idé kan være en konsentrasjon om én type lydmateriale, eller en regel for hvordan lydene skal oppfører seg, en form eller en plan for stykket.

— Nå vil vi at unge musikere og komponister skal lage sin helt egen og originale idé til et stykke eller en lydmiks, sier Bjørnseth, og gir følgende gode råd med på veien:

— Følg idéen og prøv å få det til slik du tenkte deg i din fantasi. Kanskje skjer det spennende og uventede ting underveis. Da må du bestemme om det nye som skjer passer inn i forhold til idéen du hadde. Alt som ikke passer kan du jo spare til et annet stykke.

Juryen hører på alt som sendes inn, og belønner de tre aller beste bidragene med lydutstyr i toppklasse fra FotoPhono/AKG m. fl., deltakelse i musikkverksted på NoTAM – og ikke minst fremføring under Bryt Lydmuren-konserten under ULTIMA-festivalen i Oslo, lørdag 11.oktober 2003.

Alle under 18 år, enkeltvis eller som grupper, kan delta. Om bidrag sendes via e-post, er MP3-filer best, mens både CDer, MiniDiscer, DATer og vanlige kassetter kan sendes i posten. E-post kan sendes til drivhuset@nymusikk.no, mens vanlig post kan gå til Drivhuset, Seilduksgt. 25, 0553 Oslo.

Siste frist for innlevering til årets arrangement er onsdag 1. oktober 2003.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev