Styreleder Milian Myraunet og påtroppende direktør i TSO, Anne Kathrine Slungård, signerer kontrakten (Foto: Ole Wuttudal)

Anne Kathrine Slungård til Trondheim Symfoniorkester & Opera

Slungård tiltrer stillingen som direktør for TSO våren 2020.

Kalender

Krantz // La bohème

01/12/2021 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Røverstaden

01/12/2021 Kl. 19:00

Oslo

Anne Kathrine Slungård kommer fra stillingen som rådmann i Stjørdal (eller det mer kjønnsnøytrale kommunedirektør, som stillingen heter i for eksempel nabokommunen Steinkjer). Slungård har lang og variert ledererfaring fra ulike organisasjoner, og har et stort nettverk innenfor både politikk, kultur og næringsliv.

Slungård har i tillegg solid lokal forankring: Hun er født i Meråker i Nord-Trøndelag, og var Trondheims yngste ordfører noensinne som 34-åring. En stor del av yrkeslivet hennes har vært basert i Trøndelag. Hun har mange års erfaring innen både næringsliv og kultur, blant annet 10 år som styremedlem ved Trøndelag Teater og styremedlem i Ungdomssymfonikerne siden 2015.

– Med hennes erfaring og kompetanse kan vi forvente en direktør som vil sette et sterkt preg på rollen og videreføre TSO som en solid merkevare både nasjonalt og internasjonalt, sier Milian Myraunet, styreleder i Trondheim Symfoniorkester & Opera (TSO), i en pressemelding fra orkesteret.

Det var 19 søkere til sjefsjobben i TSO, og styret melder videre at de er glad for at interessen for stillingen har vært stor:
– Vi har arbeidet med lederkandidater både nasjonalt og internasjonalt innenfor kultur- og næringsliv. Det viser at TSO er en attraktiv kulturinstitusjon med et godt omdømme langt utover regionens grenser. Vår toppleder skal legge til rette for at vårt orkester skal levere musikkopplevelser i verdensklasse, sier Myraunet.

Anne Kathrine Slungård er glad for tilliten, og sier i pressemeldingen at symfoniorkesteret er en kulturell kraftstasjon som hun er opptatt av.
– Et samfunn i rivende utvikling trenger aktører som evner å stå for både kontinuitet og utvikling, og som kan være en samlende kraft og identitetsskaper. TSO er en slik virksomhet! Gjennom mine ulike arbeidsforhold og øvrige posisjoner, har jeg fått en bred erfaring jeg nå gleder meg til å bruke aktivt for å videreutvikle og styrke TSO. Det er et privilegium å få sjansen til å jobbe sammen med profesjonelle utøvere med høye ambisjoner, i en organisasjon som fremstår solid og fremoverlent.

Suksess i Sør-Korea
Trondheim symfoniorkester & Opera var nylig på en ukes turné i Sør-Korea med sjefdirigent Han-Na Chang, som er født og oppvokst i landet. Konsertene med Trondheimsorkesteret var fullsatte, og fikk stor oppmerksomhet i sør-koreanske medier.

– En turné av denne typen er et kulturinitiativ som åpner dører og bygger broer. Vi håper denne turen vil øke interessen for Norge som kulturdestinasjon og bygge gode relasjoner og nettverk gjennom våre konsertpartnere, sa sjefdirigent Han-Na Chang om turneen i en pressemelding fra TSO.

Turneen var et ledd i arbeidet med å fremme og utvikle den allmenne interessen for musikk både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, meldte orkesteret.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this