Herr Nilsen-plakat, august 2003

Stor aktivitet på Herr Nilsen

Herr Nilsen har i ti år vært en av Oslos mest respekterte jazzklubber, og slår de neste tre dagene virkelig på strortrombonen. I anledning av at Oslo Jazzforum og Herr Nilsen Jazzklubb slår seg sammen, og heretter vil dele styre og bookingapparat, blir det en storslått jazzmønstring fredag og lørdag, med artister som Egil Kapstad, Karin Krog, Laila Dalseth, Knut Riisnæs, Jon Christensen, Håkon Kornstad, Petter Wettre, Paal Nilssen-Love og mange til. Og i kveld, torsdag, feires utgivelsen av den første live-platen som er spilt inn på Herr Nilsen: Majken Christiansens «Re:Porter», som i sin helhet er viet sanger av den amerikanske komponisten Cole Porter.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

For å starte med det siste: Den danskfødte vokalisten Majken Christiansen slipper i kveld albumet «Re:Porter», der hun gjør klassikere som «Don’t Fence Me In» og «All Of You», backet av Georg Reiss (klarinett, saxofon), Anders Aarum (piano, fender rhodes), Jens Fossum (bass) og Torstein Ellingsen (trommer). Albumet er basert på cabaret-forestillingen «In Cole Porter’s Sign», og ble spilt inn live på Herr Nilsen i april 2003. Det er releasekonsert for platen klokken 21, noe som danner opptakten til en stor og travel jazzfest på CJ Hambros plass.

Jazzklubben Herr Nilsen har nemlig også gleden av å invitere til stor jazzmønstring med flere av Norges fremste jazzmusikere på podiet fredag 22. og lørdag 23. august. Begge kveldene åpner konsertdelen klokken 20, og i løpet av hlegen vil størrelser som Egil Kapstad, Karin Krog, Laila Dalseth, Knut Riisnæs, Jon Christensen, Håkon Kornstad, Petter Wettre, Paal Nilssen-Love og mange andre innta podiet.

Anledningen er primært at man ønsker med dette å markere at de to tidligere separate jazzklubbene Oslo Jazzforum og Herr Nilsen Jazzklubb i 2003 har slått seg sammen, og nå har felles styre og booking. Denne nye klubben fremstår i følge arrangørene i dag som den største aktøren på Oslos jazzscene, med fire faste ukentlige arrangementer som er viet norsk jazz av fremste klasse, med enkelte innslag av utenlandske toppmusikere.

— Vi ønsker å fremstå som Oslos egen jazzklubb, og legger hovedvekten på å presentere alle de dyktige jazzmusikere som bor i byen, gjerne i samspill med utenbys eller utenlandske kolleger, sier talsmann for Herr Nilsen, Tom Gjertsen. – Vår musikalske profil er stilmessig forankret i de siste 50-60 års utvikling av jazzen, men med et bredt mangfold innenfor denne rammen.

— Selv om Herr Nilsen har eksistert som jazzsted i 10 år, og vil by på en egen jubileumsfestival senere på høsten, og Oslo Jazzforum har eksistert som musikerstyrt forening siden 1996, er det nå med stor glede vi slår våre pjalter offisielt sammen. Derfor inviterer vi alle jazz- og kulturinteresserte til å stikke innom i løpet av disse to kveldene, for å oppleve en smakebit av våre toppmusikere i Herr Nilsens trivelige atmosfære og utmerkede lydpresentasjon.

Arrngørene avslutter ellers med å uttrykke sin takknemlighet for den økonomiske støtten de får fra Norsk jazzforum, Østnorsk jazzsenter og Oslo kommune.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this