Cinnamon ReSource

Åtte band klare for Jazzintro

For ellevte gang arrangerer Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler Jazzintro, en stadig mer prestisjefylt konkurranse for unge, profesjonelle jazzutøvere. Gjennom våren skal åtte band konkurrere om å vinne en premie til en verdi av flere hundretusen kroner.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Siden i høst har en fagjury av jazzmusikere plukket ut deltakere til Jazzintro fra en mengde innsendte søknader og demoer. Juryen består i år av vokalist Karin Krog, saksofonist Frøy Aagre, pianist Helge Lien og saksofonist John Pål Inderberg. Juryleder er daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø.
–Det har vært hard konkurranse i år, sier juryleder Flesjø. Det utdannes mange flinke folk i Norge i dag, og kvaliteten var jevn og god på de fleste som meldte seg på. I tillegg ser vi at statusen og interessen øker for denne konkurransen, som resulterer i enda flere gode bidrag. Det har vært vanskelig å velge åtte, men vi er veldig fornøyd med de som er plukket ut, sier Flesjø fornøyd.
De åtte heldige bandene som skal delta i år er Cinnamon ReSource, Fairfist, Ferner/Juliusson, Ine&Peder, motsol, Off Topic, Speakeasy og Steinar Aadnekvam Quartet.
Disse skal nå kjempe om å vinne prisen Årets unge jazzmusikere 2010. Premien er et arbeidsstipend fra Gramo på hundre tusen kroner, og en lanseringspakke fra Rikskonsertene til en verdi av flere hundretusen kroner. Inkludert i pakken er en Norges turne, flere festivaljobber, muligheter til en skolekonsertturne, utenlandskonserter og fri bruk av Rikskonsertenes produksjons og redigeringsstudio. For å vinne må bandene først overbevise juryen om at de har potensiale.
–Vi ser først og fremst etter utviklingspotensiale og dyktige musikere, sier Flesjø. Særpreg og karakter er andre viktige ting som vektlegges i vurderingen.
–Jazzintro er en unik sjanse for unge musikere i startgropa, mener juryleder Flesjø. Lanseringspakken fra Rikskonsertene gir bandet mulighet til å vise seg fram for et stort publikum og gir musikerne verdifull erfaring. Arbeidsstipendet fra Gramo gir en ekstra frihet og hjelp til å satse videre som profesjonelle musikere, mener Flesjø.
Hvert av de åtte bandene vil holde én konsert på en av de fire samarbeids­festivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren/sommeren 2010. På hver av de fire festivalene velges det ut ett band som deltar i finalespill under MoldeJazz i juli. Finalekvelden vil ett av bandene bli utropt til Årets unge jazzmusikere 2010.
Spilleliste Jazzintro 2010:
Vossa Jazz: Off Topic og motsol
Maijazz: Steinar Aadnekvam Quartet og Speakeasy
Nattjazz: Ine&Peder og Fairfist
Kongsberg jazzfestival: Cinnamon ReSource og Ferner/Juliusson
Moldejazz: Finale! ett band fra hver av de fire innledende rundene.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev