Arve Henriksen 2007 (foto: Oliver Heisch)

Arve Henriksen er årets OiOi-musiker

Jazztrompetist Arve Henriksen er lansert som Festspillene i Bergens OiOi- musiker 2008.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

OiOi-festivalen er uteprogrammet til Festspillene i Bergen. Som OiOi-musiker vil Arve Henriksen sette sitt allsidige preg på byrommet i hele perioden, fra 21. mai – 4. juni 2008.

Kunstnerisk leder for OiOi-festivalen, Ole Hamre, begrunner valg av OiOi-musiker slik:

— Arve Henriksen, er både sær og populær. Hans evne til å fange musikken i ethvert øyeblikk vekker Oppsikt og gir Innsikt, og hans unike Innlevelse gjør hvert eneste møte med hans musikk til en ny Opplevelse. Arve Henriksen er med sin lekne musikkformidlig som skapt for OiOi festivalen, og OiOi festivalen er med sitt grenseløse univers som skapt for Arve Henriksen.

Festspilldirektør Per Boye Hansen er også svært fornøyd med årets OiOi-musiker:

— Arve Henriksen er en musiker som beveger seg med autoritet mellom flere sjangere. Han har en briljant teknikk, besitter et stort musikalsk register og har ikke minst evne og vilje til å kommunisere med et bredt publikum.

Arve Henriksen (f. 1968) har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Han har vært freelancemusiker siden 1989 og arbeidet med musikere som Nils Petter Molvær Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, og Arild Andersen. Han har spilt i mange ulike sammenhenger, band og prosjekt fra koto-spiller Satsuki Odamura via en rekke frie improvisasjonsgrupper til rockebandet Motorpsycho. Nå arbeider han med Supersilent, Christian Wallumrød Ensemble og Trygve Seim Ensemble.

Henriksen har komponert musikk til Bale Jazz, Vossa Jazz, «My own private furry» (danseperformance) og til «FRED» (teaterperformance). Han var festivalmusiker ved Moers Jazzfestival 2006, og han har vært del av The European Jazz Launch project 2004-2006. OiOi-festivalen arrangeres for tredje gang med støtte fra Visjon Vest. I 2008 er støtten pålydende 2 millioner kroner.

Det er Festspillene som melder dette.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev