Synnøve S. Bjørset

Synnøve S. Bjørset er Månadens Artist

Synnøve S. Bjørset er Månadens Artist hos Norsk Folkemusikkatalog. Hun er for tiden også aktuell med egen solo-CD hos NOR-CD, som går inn som den tredje utgivelsen i rekken med fokus på yngre utøvere på hardingfele.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

MIMMI på Hankø

12/12/2020 Kl. 21.00

Viken

NORCD presenterer i disse dager CD nr. 3 i serien med yngre utøvere på nasjonalinstrumentet hardingfele. I et presseskriv fra utgiveren heter det: «Folkemusikkmiljøet rekruterar mange dyktige musikarar som er genuint interessert i å utvikla vår musikalske arv videre. Og musikken talar som kjent for seg. Synnøve Sæmundsdotter Bjørset leverar ei innspeling som vi trur det vil gå gjetord om – lenge. Ein CD med ein trøkk og ei nerve som er sjeldan vare – uansett genre.»

Synnøve Sæmundsdotter Bjørset er født i 1979, og kommer fra Jølster i Sogn og Fjordane. Hun studerer for tiden folkemusikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun har gått i lære og hentet inspirasjon hos noen av de aller fremste og mest velkjente spelemennene i landet: spesielt Håkon Høgemo fra Årdal i Sogn og Sigmund Eikås frå Jølster i Sunnfjord. Musikken hun spiller kommer i hovedsak fra Vestlandet og Sogn og Fjordane.

Synnøve S. Bjørset legger vekt på at musikken skal vere enkel og ærlig, men likevel kraftfull og uttrykksfull. Spillet hennar framhever og formidler de rytmiske og melodiske finessane i slåttemusikken – den «grooven» som spiller en fremtredende rolle i norsk hardingfeletradisjon. Bjørset arbeider i første rekke som soloartist, men medverker også i mange ulike grupper. Hun har vunnet flere priser i forskjellige konkurranser de senere årene.

Tidligere utgivelser i NOR-CDs serie med yngre hardingfeleutøvere, er Lars Underdals «Gullfakse» (med musikk fra Telemark) og Åse Teiglands «Dansarsteinen» fra Hardangerområdet.

I forbindelse med plateslippet gjør Synnøve S. Bjørset en solokonsert 4. oktober. Denne finner sted på FolkemusikkPØBBEN, som nå har flyttet over til Asylet og Bydelshuset Grønland.Dessuten blir hun å høre under Vestlandskappleiken 5. oktober, som finner sted i Vassenden i Jølster. På denne lenken kan du høre noen eksempler på musikken hun fremfører.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev