Anne Solsvik_Unge Venstre

– TONO vil leke stat i staten

Unge Venstre reagerer med vanntro på TONOs krav om tilgang til norske borgeres ip-adresser som et ledd i kampen mot fildeling. – TONO ønsker å være en stat i staten, og det må i demokratiets navn blankt avvises, uttaler nestleder i Unge Venstre, Anne Solsvik (26), i en pressemelding.

Kalender

Det var i går på P2s Kulturnytt at TONO kom for forslag om at de må få vite hvilke personer som skjuler seg bak ip-adressene, slik at de kan forfølge folk som deler filer over nettet.

Unge Venstre og TONO har motstridende syn på fildeling, men Solsvik mener denne saken ikke handler om man er for eller mot fildeling, men om demokrati og personvern.

— En ip-adresse er en sensitiv personopplysning som kommersielle interesser ikke skal ha innsyn i.

Solsvik mener at å gi TONO tilgang til folks ip-adresser er like meningsløst som å gi forsikringsselskapene tilgang til DNA-profilene våre.

– TONOs krav vil bety en opphevelse av det monopolet politiet har i dag for innsyn i folks ip-adresser. Det er en grense jeg ikke er villig til å tråkke over.

Solsvik sier videre i pressemeldingen at TONOs krav er en trussel mot det norske demokratiet.

— TONO sier de vil ha innsyn i din og min ip-adresse fordi de mener politiet ikke gjør jobben sin med å ta fildelere. Om man skal følge denne logikken helt ut bør alle som føler at politiet ikke gjør jobben sin få lov til å ta loven i egne hender. Det sier seg selv at det ikke går an. I et demokrati er det politiet som skal etterforske lovbrudd, ikke særinteresseorganisasjone, mener Solsvik.

Dette i følge en pressemelding fra Unge Venstre.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev