Anne Solsvik_Unge Venstre

– TONO vil leke stat i staten

Unge Venstre reagerer med vanntro på TONOs krav om tilgang til norske borgeres ip-adresser som et ledd i kampen mot fildeling. – TONO ønsker å være en stat i staten, og det må i demokratiets navn blankt avvises, uttaler nestleder i Unge Venstre, Anne Solsvik (26), i en pressemelding.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det var i går på P2s Kulturnytt at TONO kom for forslag om at de må få vite hvilke personer som skjuler seg bak ip-adressene, slik at de kan forfølge folk som deler filer over nettet.

Unge Venstre og TONO har motstridende syn på fildeling, men Solsvik mener denne saken ikke handler om man er for eller mot fildeling, men om demokrati og personvern.

— En ip-adresse er en sensitiv personopplysning som kommersielle interesser ikke skal ha innsyn i.

Solsvik mener at å gi TONO tilgang til folks ip-adresser er like meningsløst som å gi forsikringsselskapene tilgang til DNA-profilene våre.

– TONOs krav vil bety en opphevelse av det monopolet politiet har i dag for innsyn i folks ip-adresser. Det er en grense jeg ikke er villig til å tråkke over.

Solsvik sier videre i pressemeldingen at TONOs krav er en trussel mot det norske demokratiet.

— TONO sier de vil ha innsyn i din og min ip-adresse fordi de mener politiet ikke gjør jobben sin med å ta fildelere. Om man skal følge denne logikken helt ut bør alle som føler at politiet ikke gjør jobben sin få lov til å ta loven i egne hender. Det sier seg selv at det ikke går an. I et demokrati er det politiet som skal etterforske lovbrudd, ikke særinteresseorganisasjone, mener Solsvik.

Dette i følge en pressemelding fra Unge Venstre.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev