Marianne Jemtegård, Mute

Om Nye Takter, Mute og mystisk bekledning

Kommer Mute til å legge ned nå som Bernt Erik Pedersen har slått fast at Bernt Erik Pedersen skriver bedre enn Mute? Hvor mange uker før Dagsavisen var egentlig Mute med anmeldelse av den siste Cloroform-skiva? Og hvor kommer den mystiske «Fuck Bernt Erik Pedersen»-t-skjorta fra? Mute-readaktør Marianne Jemtegård gir deg her noen av svarene.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Marianne Jemtegård, redaktør, Mute

De to siste fredagene har Dagsavisens Bernt Erik Pedersen forklart leserne hvorfor han ikke trenger Mute. Og de aller beste eksemplene på knakende god musikkjournalistikk (som Mute ifølge Pedersen ikke er plaget nevneverdig med) finner mannen i sine egne artikler i Dagsavisen. Shoppingtur med Idol-Kurt er ifølge Pedersen et eksempel på god og seriøs musikkjournalistikk, og Jason Pierce-intervjuet i siste Mute kan selvsagt ikke måle seg med det mannen selv gjorde for noen år siden.

«Da jeg intervjuet Pierce hadde han mye interessant å si om hvorfor han stadig synger om narkotika», skriver Pedersen og klager over at vi var feige som ikke valgte samme vinkling på artisten. Det er mulig at Pedersen synes det er kjempetøft med junkie-spørsmål, men vi syntes andre aspekter ved mannen bak Spacemen 3 og Spiritualized var mer interessant – for eksempel musikken.

Så over til den mye omtalte Fuck Bernt Erik Pedersen-skjorta som New York-bandet The Bamboo Kids fjonget seg med på TVNorge-Oslo tirsdag 9. september.

«Barnslig»,mener Pedersen og hevder at undertegnede var hjernen bak det hele. Her kan jeg dessverre ikke ta på meg æren, T-skjorta var bandets spontane reaksjon på Pedersens utblåsning i Volum 11-spalten fredag 5. september. I ettertid har imidlertid Mute blitt nedringt av folk som gjerne kunne tenke seg en t-skjorte, og som det overflatiske og tabloide magasinet vi er, kan vi selvsagt ikke si nei til raske penger og snasen design. I samarbeid med Carlings presenterer vi derfor nå Fuck Bernt Erik Pedersen t-skjorter i et sterkt begrenset opplag til snaue 40 kroner stykket (bestillinger kan gjøres til fxxx_bernt_erik@yahoo.no). Men vær rask. Dagsavisens kulturavdeling var for eksempel kjappe på labben og sikret seg et større parti, så nå blir det nok gøy på morgenmøtene framover.

Mute fyller ingen behov for andre enn Mute-redaksjonen, hevder Bernt Erik Pedersen, selv om det riktignok er 14 000 lesere som ikke er enig med ham. Etter 18 måneder på markedet og snart ni utgaver kan jeg garantere at vi kommer til å overraske og underholde også i tiden som kommer. Kanskje rykker det på nytt i barten til Bernt Erik allerede om fire uker. Da er vi ute med nytt nummer, og da tror jeg søren meg at vi skal tøye musikkjournalist-strikken enda lengre og blant annet inkludere kryssord.

Marianne Jemtegård

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.