Audun Molde

Musikkstudenter tilbys undervisning på laptop som hovedinstrument

Musikerutdanningen ved NISS tilbyr fra høsten 2007 laptop som et hovedinstrument-valg, på linje med tradisjonelle instrumenter som gitar, tangentinstrumenter, bass, slagverk og vokal. Lærer for studentene vil være Arve Furset: – Så vidt jeg vet er det ingen andre skoler som tilbyr noe tilsvarende, sier Furset, som gleder seg over å kunne utvikle et lite pionérarbeid i musikkundervisning til høsten.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

— Det er mange musikere som bruker laptop som et verktøy for både komponering, lyddesign og som et live-instrument, og vi mener tiden er moden for å gi disse et tilbud, sier Audun Molde, faglig leder ved Musikerutdanningen.

— Vi har de siste årene fått flere spørsmål om dette, og som en utøvende utdanning i populærmusikk ønsker vi å være innovative også på dette feltet.

Studentene må kvalifisere seg innen gehør og musikkteori som alle andre, og de må kunne delta i grupper. De vil få individuelle timer på laptop, kunne delta i gruppetimer med keyboardister, og de vil delta i samspillprosjekter med konserter og studioinnspillinger.

Det musikalske og estetiske vil være hovedfokus. De vil få skreddersydd et opplegg ut fra bakgrunn og interesse, som kan omfatte både livesampling, sound design, komposisjon og programmering. Studenter kan søke om de bruker PC eller Mac. Programvaren kan være både Ableton Live, ProTools, Cubase og Nuendo. På andreåret vil de også kunne fordype seg i musikkteknologi og låtskriving som egne fag.

Arve Furset, som underviser i tangentinstrumenter på NISS, vil være lærer for disse studentene. Han er også utøvende musiker/produsent/komponist med eget studio i Mølleparken i Oslo. Furset har 24 års erfaring med bruk av data i musikalsk sammenheng i ulike fora som f eks NRK, turneer i inn- og utland, samt selvfølgelig i sitt eget studio.

— Så vidt jeg vet er det ingen andre skoler som tilbyr noe tilsvarende, sier Furset, som gleder seg over å kunne utvikle et lite pionérarbeid i musikkundervisning til høsten.

— Det skal bli spennende å møte studenter som kanskje blir noe annerledes virtuoser enn pianistene/keyboardistene jeg nå underviser. Ikke 10 – men 2-fingers virtuoser som kan bli eksperter i lydforming og sampling og ”knotting”!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev