Anne Tveitan Ferignac 2004

Anne Tveitan Ferignac utnevnt til direktør ved NISS

Anne Tveitan Ferignac er utnevnt til administrerende direktør ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Stillingen er nyopprettet, og Tveitan Ferignac blir dermed NISS’ første direktør. – Jeg er svært stolt over å kunne få utvikle NISS videre. NISS skal være en av de viktigste arnestedene for ressurser til den norske kulturarenaen. Vi skal fortsette med å utdanne dyktige fagfolk med fokus på kvalitet, sier Tveitan Ferignac.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— NISS har 11 utdanninger under samme tak, og er Nordens største utdanningssenter innen scene og studio, film og kunstfag. Det hele startet med Norsk Lydskole som har 20 års jubileum i år. Med så mange kreative studier som NISS favner, ble det etter hvert nødvendig med en overordnet og samlende stilling, uttaler styreleder Bjørn Monsen.

Tveitan Ferignac mener at det er mange tegn på at grensen mellom tradisjonelle yrker brytes.

— Nye kombinasjoner oppstår, og nye roller dannes i norsk kulturliv. På NISS er det svært tett forbindelse mellom utdanningen og det praktiske yrkeslivet gjennom nær dialog med norsk kulturbransje. På denne måten føler vi «under huden» hva som skjer til enhver tid, og er med på å skape nye behov og nye konstellasjoner, sier Tveitan Ferignac.

— For oss er det viktig alltid å ligge i front faglig sett og finne nye veier. Jeg er svært stolt over å kunne få utvikle NISS videre. NISS skal være en av de viktigste arnestedene for ressurser til den norske kulturarenaen. Vi skal fortsette med å utdanne dyktige fagfolk med fokus på kvalitet, lover Tveitan Ferignac.

Anne Tveitan Ferignac kommer fra stillingen som rektor for Film og TV-akademiet på NISS. Hun har lang yrkeserfaring fra NRK-fjernsynet, der hun blant annet har vært rådgiver i faktaavdelingen og redaksjonssjef i Undervisningsredaksjonen. Hun har også vært opplæringsleder i NRK.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.