Anne Tveitan Ferignac 2004

Anne Tveitan Ferignac utnevnt til direktør ved NISS

Anne Tveitan Ferignac er utnevnt til administrerende direktør ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Stillingen er nyopprettet, og Tveitan Ferignac blir dermed NISS’ første direktør. – Jeg er svært stolt over å kunne få utvikle NISS videre. NISS skal være en av de viktigste arnestedene for ressurser til den norske kulturarenaen. Vi skal fortsette med å utdanne dyktige fagfolk med fokus på kvalitet, sier Tveitan Ferignac.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

— NISS har 11 utdanninger under samme tak, og er Nordens største utdanningssenter innen scene og studio, film og kunstfag. Det hele startet med Norsk Lydskole som har 20 års jubileum i år. Med så mange kreative studier som NISS favner, ble det etter hvert nødvendig med en overordnet og samlende stilling, uttaler styreleder Bjørn Monsen.

Tveitan Ferignac mener at det er mange tegn på at grensen mellom tradisjonelle yrker brytes.

— Nye kombinasjoner oppstår, og nye roller dannes i norsk kulturliv. På NISS er det svært tett forbindelse mellom utdanningen og det praktiske yrkeslivet gjennom nær dialog med norsk kulturbransje. På denne måten føler vi «under huden» hva som skjer til enhver tid, og er med på å skape nye behov og nye konstellasjoner, sier Tveitan Ferignac.

— For oss er det viktig alltid å ligge i front faglig sett og finne nye veier. Jeg er svært stolt over å kunne få utvikle NISS videre. NISS skal være en av de viktigste arnestedene for ressurser til den norske kulturarenaen. Vi skal fortsette med å utdanne dyktige fagfolk med fokus på kvalitet, lover Tveitan Ferignac.

Anne Tveitan Ferignac kommer fra stillingen som rektor for Film og TV-akademiet på NISS. Hun har lang yrkeserfaring fra NRK-fjernsynet, der hun blant annet har vært rådgiver i faktaavdelingen og redaksjonssjef i Undervisningsredaksjonen. Hun har også vært opplæringsleder i NRK.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev