Mira Craig bylarm 2006 (Foto: Kimm Saatvedt)

Mer om kjønn og lydteknikk

Fordommer mot kvinnelige lydteknikere er omfattende, skrev Nina Buflaten til Ballade forrige uke. Buflaten er teknisk ansvarlig på Kroa i Bø, og har selv opplevd både «sleipe kommentarer» og «inngrodd mistenksomhet mot at jenter kan teknikk». For å åpne for flere kvinner til bransjen, ønsker hun seg større åpenhet fra mannlige kolleger. I dag får hun svar av Kenneth Jensen, som er tekniker på blant annet Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene. Han ønsker kvinnene hjertelig velkommen: – Sleipe kommentarer og lignende hører ikke hjemme der jeg jobber og forekommer ikke i stort omfang så vidt jeg vet. Om man går litt lenger enn til utleiefirmaer og beveger seg mere inn på klubb/konserthus og tv & film så finner man mange kvinner i vår bransje, skriver Jensen.

Kalender

Av Kenneth Jensen, lydtekniker

Interresant at Buflaten her er så «negativ» med tanke på «mann/kvinne» spørsmålet innenfor vår bransje.

Det er jo ingen tvil om at vår bransje er mannsdominert MEN det finnes mange gode kvinnelige lyd/lys-teknikere der ute! Om man går litt lenger enn til utleiefirmaer og beveger seg mer inn på klubb/konserthus og tv/film, så finner man mange kvinner i vår bransje!

Sleipe kommentarer og lignende hører ikke hjemme der jeg jobber og forekommer ikke i stort omfang så vidt jeg vet. Det er mulig dette kommer fra den «eldre garde» som er noe mere konservativ og gammledags enn de jeg jobber med? Men dette er ikke noe jeg kan si med sikkerhet. Og det faktum at jeg selv er gutt/mann har vel noe med å gjøre at jeg ikke har opplevd dettte.

Der jeg i hovedsak jobber, er det endel meget aktive, dyktige og profesjonelle kvinnelige teknikere. Jeg snakker om Rockefeller Auditorium AS som har 3 av Oslos/Norges beste aktive live klubber(John Dee/Rockefeller/Sentrum Scene).

Her er vi godt representert både på lyd og lys med kvinnelige teknikere. Det er langt ifra likt fordelt, men det kommer det aldri heller til å bli, tror jeg.

Om dette er negativt eller ikke skal ikke jeg ta stilling til. Man ser vel heller ingen trend i at flere jenter søker seg inn på f.eks. Nordisk Inst. for Scene og Studio, som har en ren 2-årig Lydteknikerutdanning.

Så lenge man har en utpreget intresse for musikk/musikkteknikk og teknisk innsikt, samt er omgjengelig og oppegående sosialt, skal ikke kjønn ha noe å si innen vårt yrke.

Just my 2 cents.

Kenneth Jensen er frilans lydtekniker. Han har jobbet med Dead Moon, Snow Patrol, Sufjan Stevens, Supagroup, Mira Craig, amulet, King Midas, Extol, Enslaved, TNT, Furia og Vidar busk, for å nevne et lite utvalg. Mer informasjon om Kenneth Jensen finnes på nettsiden www.lydteknikk.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev