LOUD! 2015 Foto: Sofie Søndervik Sæther

LOUD! inngår samarbeid med NOPA

Samarbeidet skal gi jentene på sommerleiren kunnskap om opphavsrett og få dem tidligere involvert i låtskriving og arrangering.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/09/2021 Kl. 19.30

Oslo

Oslo Operafestival BARNEOPERA

19/09/2021 Kl. 14:00

Oslo

Oslo Operafestival HÅKON KORNSTAD & REZA

19/09/2021 Kl. 17:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

21/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

LOUD! – Jentenes bandleir arbeider for å rekruttere jenter inn i musikklivet, gjennom å skape trygge omgivelser for musikalsk utfoldelse og synliggjøre gode rollemodeller.
Siden oppstarten i 2013 har sommerleiren opplevd stor pågang av deltakere og blitt møtt med positiv respons fra både målgruppe og musikkbransje. Flere tidligere deltakere og frivillige er blitt synlige på viktige scener rundt om i landet – blant annet Daniela Reyes, Signe Eide og Fay Wildhagen.
NOPA-samarbeide
I år har sommerleiren inngått et samarbeid med NOPA. Samarbeidet vil ifølge pressemeldingen kunne bidra til å gi jenter kunnskap om rettigheter i forbindelse med komponering, rapportering og fremføring av egen musikk og tekst, på et tidlig tidspunkt i karrieren. Et annet mål med samarbeidet er å få unge kvinnelige musikere tidlig involvert i låtskriving og arrangering.
Les også: Synliggjør kvinner i en mannstung sjanger

– De fleste band har bestått av mannlige musikere. LOUD! inkluderer og utfordrer jentene til å ta aktivt del i musikklivet, beherske det å spille et instrument og å fremføre musikk for et publikum. Det gjør jentene modigere og styrker også selvtilliten, forteller styreleder i NOPA, Ingrid Kindem i meldingen.
Årets LOUD!–deltakerne vil få mulighet til å prøve seg på alle instrumenter, bli satt sammen i band, skrive låter, spille inn demo og lage eget bandmerch. Utover dette vil NOPAs medlemmer bidra som instruktører, holde konserter og workshops, og kunne svare på spørsmål om musikklivet og musikkbransjen.
Kjente gjester
Blant artistene som vil gjeste sommerleiren er Frøkedal, som tidligere i år ga ut sitt første soloalbum Hold on Dreamer til strålende kritikker. Under årets LOUD! vil hun holde konsert og Q&A for de unge deltakerne.
Marit Larsen, som i disse dager er aktuell med mini-albumet Joni Was Right på eget nyetablert plateselskap og skal til å legge ut på en omfattende Norgesturné, vil også komme innom leiren for å inspirere og henge med de unge leirdeltakerne.
I tillegg vil vil Frida Ånnevik, LOTUS og Fay Wildhagen holde konserter og workshops. Artister som Kaja Gunnufsen, Thea Glenton Raknes (Thea & The Wild, Frøkedal, Norma Sass) og Haley Shea (Sløtface) vil sammen med andre engasjerte profesjonelle utøvere og pedagoger jobbe som bandlærere på leirene.
LOUD! er et prosjekt initiert av JM Norway og AKKS Norge, og arrangeres i år den 25.juni – 1.juli og 3. – 9.juli på Haugetun Folkehøgskole utenfor Fredrikstad. Overnattingsleiren er for jenter mellom 11 og 17 år fra hele landet, med eller uten tidligere spilleerfaring.
Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev