Pokalen vinneren i Trønders Mesterskap : Live 2016 vil motta (Foto: Trønders Mersterskap)

Rekordhøy kvinneandel på Trøndersk Mesterskap:Live 2016

Kvinneandelen i populærmusikkkonkurransen andre uttaking er på 50 prosent. Det er første gang i institusjonens 55-årige historie.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Trøndersk Mesterskap:Live (TM:Live) har i år gått gjennom en ganske omfattende fornyingsprosess med endret logo, navnejustering og venueskifter i Trondheim, i tillegg har arrangørene fått på plass en rekke nye premier. Vinneren i år får i tillegg til pokal; 25 000 kroner, fem timer artistmentoring av Riot Factory, og sessioninnspilling i samarbeid med Hyggelaget og Brygga Studio.
Den største forandringen i år kom likevel i 2. uttaksrunde. Her vil 50 prosent av de kjempende navnene enten være eller inkludere kvinnelige artister.
– De 10 søkerne som ble utvalgt ble booket på rent kvalitetsgrunnlag, og vi har ikke bedømt ut fra hverken sjanger, popularitet eller (selvfølgelig) kjønn, sier leder i TM:Live, John Otto Sunde i en pressemelding. Han understreker også at dette selvsagt ikke skjedde av seg selv.
Dette er første gang konkurransen i populærmusikk har hatt en så høy kvinneandel siden oppstart i 1962.
Flere søkere
Det samlede antall søkere har også vært høyere etter omleggingen. TM:Live skriver i meldingen at det ser ut til at antall band som vil være innom deres søknadslister i løpet de fire uttaksrundene vil ligge på høyde med konkurransens beste år på 70- og 90-tallet.
Fra første runde gikk bandene Strandhugg, Takeitaway og Televishnu videre. Etter 2. runde på Blæst, gjenstår en runde for under 18-versjonen av konkurransen under Kulturnatt i Trondheim 16. september hvor det er én finaleplass å kjempe om, samt en egen uttaking på skolen Trøndertun.
Finale holdes på Samfundet i Trondheim.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.