Marion Ravn (Foto: tscsongexpo)

Låtskrivercamp i Trondheim

Trondheim Calling Song:Expo i august skal handle om salg av låter til resten av verden.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Låtskrivercampen skjer over tre dager fra 19. – 22. august og arrangør Trondheim Calling mener den vil bli Skandinavias største.

Les også: [link id=66914 title=»Er det for enkelt å bli arrangør?«]

Stort potensial
Hensikten er å presentere låtskriving som industri for bransje og publikum, og fundamentere en tydeligere satsning på salg av låter til resten av verden.

— Dette er en næring som har fått lite oppmerksomhet sammenlignet med eksport av band og artister, men som det ligger minst like stort inntektspotensial i, sier prosjektleder Robin Jenssen.

Han mener at kjøp og salg av låter er en av musikkbransjens viktigste næringsgrener.

Låtauksjon
Under låtskrivercampen skal ti publishere/A&R’s og tjue internasjonale låtskrivere møte et tilsvarende antall norske låtskrivere, og sammen jobbe i tre dager for å skrive og spille inn nye sanger. Deltakerne settes sammen i team på fire og fire, som byttes ut jevnlig gjennom konferansen. Det endelige resultatet skal bli et stort antall låter med mange forskjellige opphavspersoner, og med norsk signatur på alle.

Campen avsluttes med en festmiddag der alle låtene spilles opp for delegater fra internasjonale plateselskaper, som får muligheten til å kjøpe rettighetene til de ulike låtene i en auksjon.

Les også: [link id=66891 title=»Vil samle proffene i Midt-Norge«]

Navn som Teddy Riley, produsent for Michael Jackson og Snoop Dogg, og Herbie Crichlow, produsent/låtskriver for blant annet Backstreet Boys og Robyn, samt publishere fra både Japan og USA er bekreftet, melder Trondheim Calling.
Marion Ravn og Mariann Thomassen er blant de norske deltagerne.

– Music Export Norway synes det er veldig spennende med det som skjer i Norge på låtskriversiden og vil gjerne være pådrivere for at både etablerte og nye låtskrivere kommer seg opp og frem internasjonalt, sier prosjektleder Helene Broch i Music Export Norway (MEN).

MEN er blant bidragsyterne til Trondheim Calling Song:Expo, sammen med NOPA, Innovasjon Norge/Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kommune, MiNK, Norsk Kulturråd og Kulturdepartementet.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev