Radio Nova-logo

– Bli kvitt den mannen!

«Slike som Sæmund Fiskvik hører hjemme stotrende på tiltalebenken etter en Enron-skandale, ikke i norsk platebransje», skriver journalist Per Christian Frankplads fra Radio Nova. Han oppfordrer IFPI til å kaste Fiskvik ved ekstraordinær eller første ordinære generalforsamling.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Per Christian Frankplads, Radio Nova og Mute

For oss som holder på alternativ musikk er det både underholdende og tragisk å se hvordan den maktsyke dinosauren Sæmund Fiskvik nå for alvor rører på seg og vil detaljkontrollere norsk musikkliv.

Personlig har jeg vanskelig for å skjønne hvordan en enkelt skikkelse – spesielt noen som Fiskvik – kan få så mye makt i en så gjennomsiktig og liten bransje. Man skulle tro det fantes kontrollmekanismer og mennesker som kunne stoppe en slik uheldig utvikling.

Uansett, jeg og MANGE andre jeg kjenner er meget lei av hele Fiskvik og hans patetiske utspill for å beskytte sin egen posisjon i en altfor sårbar og liten bransje, som trenger sosialt oppegående, kompetente og tolerante mennesker i slike posisjoner.

Derfor oppfordrer jeg innstendig IFPIs medlemmer til å kaste Sæmund Fiskvik ved ekstraordinær eller første ordinære generalforsamling og heller få valgt inn noen som kunne forvaltetstillingen med verdighet, klasse og ydmykhet. Jeg er 100% sikker på at norsk musikkliv hadde hatt godt av å bli kvitt ham, en gang for alle. Slike som ham hører hjemme stotrende på tiltalebenken etter en Enron-skandale, ikke i norsk platebransje.

På stående fot kan jeg tenke meg mange som kunne gjort en bedre jobb enn ham, og som besitter langt større kompetanse om hva som faktisk skjer akkurat nå innen norsk musikk på alle plan.

Fra debatten kan nevnes:
Claes Olsen (So What!), Martin Revheim (Blå), Andreas Gilhuus (dBut), Rune Kristoffersen (Rune Grammofon), Svein Bjørge (Playground og Alarm).

Ellers kan jeg også nevne:
Hans Olav Grøttheim (Virgin), Nils Heldal (EMI, ex-NRK Petre), Lena Midtveit (BMG), Mode Steinkjer (Dagsavisen), Julie Forchhammer (EMI), Andre Utvik (Jazid), Gaute Drevdal (Natt & Dag), Harald Are Lund (NRK Petre), Kathrine Bækkevold (Universal), Øyvind Larsen (bp), Kathrine Synnes (ex-Playground), Guttorm Raa (Warner), Toffen Gunnufsen (Quart), Jarle Savio (Artistpartner), Arvid Skancke-Knutsen (ballade.no).

Som man ser, det er MANGE andre å ta av. Bare få en slutt på hegemoniet til Gutteklubben Grei, frata Fiskvik hans groteskt overbetalte styreverv og stillinger, og få inn noen som faktisk kan gjøre jobben sin, så fort som mulig.

Vennlig hilsen

Per Christian Frankplads
Radio NOVA og Mute
(http://www.experimenta.nu)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.