Ballade – en elektronisk veggavis

Hjertelig velkommen til denne premiereutgaven av Ballade.no. Vi håper du vil like deg her hos oss, og finne interessant lesestoff – uansett hvilke stilarter og musikksjangere du foretrekker.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Denne første utgaven av Ballade.no skal representere et tverrsnitt av hva vi ønsker å skrive om. Du vil finne stoff om både pop, jazz og kunstmusikk, begivenheter og utgivelser. Felles for de nærmere femti artiklene vi presenterer i dette premierenummeret, er at de – med et par unntak – er produsert i løpet av de siste ti dagene. Alle oppslag skal derfor være aktuelt lesestoff, og forhåpentlig gi en liten pekepinn om det mangfoldet som preger norsk musikkliv per i dag.

Hovedoppgaven til Norsk Musikkinformasjon er – som navnet tilsier – å informere om norsk musikk. I dag er det selvsagt naturlig å ta i bruk nettet for å gjøre dette. Internett er forlengst blitt både verdens største bibliotek og verdens største jukebox – og kan ta deg med på fantastiske opplevelsesreiser innen nær sagt ethvert interessefelt. Men nettet kan også fremstå som uoversiktelig og lettere kaotisk, slik at det ikke alltid er like lett å finne frem til den informasjonen du ønsker deg. Derfor er det da også behov for å samle tråder, slik vi i Norsk Musikkinformasjon ønsker å gjøre med denne nettavisen.

Ordet «nettavis» antyder at dette er et forum for både kortere nyheter og større analyser, pressemeldinger og leserbrev. Men i tillegg til å gi deg aktuelle saker skal Ballade.no også være en veiviser innen organiseringen av norsk musikkliv. Derfor har vi åpnet opp store deler av vårt arkiv over nyttige adresser i den norske musikkbransjen, der du på en enkel måte skal kunne manøvrere deg frem til relevante opplysninger. Vi har også funnet frem til nærmere tusen hjemmesider til norske artister, komponister og utøvere, og lar deg som leser selvsagt også ta del i dette. Oversikten vil selvsagt aldri bli komplett, og vil dessuten være i stadig endring. Og nettopp derfor inviterer vi deg som leser og bruker til å være med på å bygge opp avisen vår.

Om det er noe du savner i stoffutvalget vårt, eller rett og slett noe du ønsker at andre skal vite om, er det bare å ta kontakt med oss på ballade@mic.no. Vi skal etter beste evne, og så langt kapasiteten rekker, formidle alle de opplysninger vi får inn. Vi ønsker engasjerte leserbrev og debattinnlegg velkommen, og tar også gjerne i mot mer faglig orienterte artikler. Du kan også tipse oss om nye plateutgivelser, konsertarrangementer og hendelser i bransjen – og gjerne ting du selv tar del i. Målet med Ballade.no ersom antydet å speile noe av det store mangfoldet som finnes i norsk musikkliv. Det vil vi ikke makte uten aktiv deltagelse fra våre lesere.

Vi vil heller ikke legge skjul på at noe av vår ambisjon med nettavisen er å utgjøre et alternativ til den tabloidiseringen som dessverre preger deler av norsk media. Vi skriver gjerne om «smalere» stoffområder – i full tiltro til at våre lesere vil finne det vel så interessant som en mer kjendis- og skandale-orientert vinkling. Vi skal ikke være redde for å ta opp aktuelle problemstillinger og brennbare temaer, men ønsker først og fremst å formidle noe av gleden og de spennende opplevelsene som ligger i levende musikk.

Ornette Coleman sa en gang: «Når man liker musikk, liker man mye musikk.»

Jeg tror vi lar det være mottoet vårt også.

Arvid Skancke-Knutsen (redaktør)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.