Quintrophenia 2002

Quintrophenia: Mer rock, mindre Tull

Quintrophenia er et band som ble startet i 1996 av en gjeng namsosinger som likte Jethro Tull, forteller Eirik Blekesaune, som spiller gitar i bandet. Til å begynne med var også musikken sterkt inspirert av den britiske folkrock-gruppen, og hadde oppsetningen fiolin, tverrfløyte, bass og trommer.

Kalender

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I 1998 kom bandets førte utgivelse; «Quodlibet EP» på Nosebleeder Records. Så ble det stille.

— I 2000 flyttet en del av bandmedlemmene på seg, og det ble en naturlig pause i bandet, før vi kom i sammen igjen, men da hadde fiolinisten slutta, og vi bestemte oss for å bytte ut dette instrumentet med en gitar og et mer rocka uttrykk, forteller Blekesaune, som i dag kaller bandet et sammensurium av poprock, samtidsmusikk og etno.

I forbindelse med by:Larm kommer også bandets andre utgivelse, en selvtitulert EP med fire spor som inneholder både rockegitarer, lavbølgeradio og tverrfløytespill. På toppen ligger Stina Moltus vokal, som til tider kan minne om Anneli Dreckers. Resten av bandet består i dag av Kine Wallum på fløyte, Eirik Øien på bass og Tom Kenneth Alte på trommer.

Den siste tiden har bandet brukt tiden på å spille rundt i Trondheimstraktene, men har også rukket sporadiske opptredener i Bergen, Oslo og på Geilo:

— Også neste år kommer til å preges av mye spilling ute, sier Bleikesaune, som mener at bandets sterkeste fortrinn er «bra låter, gode musikere, og en egen sound som kommer best til sin rett i en live-setting.»

Quintrophenia holder fremdeles kontakten med Nosebleeder Records, selv om det ikke foreligger noen bindende avtale dem imellom:

— Vi står fritt til å inngå nye avtaler hvis vi vil. Selvfølgelig hadde det vært artig å få litt støtte rundt bandet i forbindelse med by:Larm, men vi tenker ikke så mye på akkurat det foreløpig. Men det skal bli moro å spille for et nytt publikum, og se hvilke tilbakemeldinger vi får, avslutter Blekesaune.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev