Phonofile Nordic Music Prize til Jenny Hval

Prisen ble delt ut under by:Larm onsdag kveld.

Kalender

Nordic Music Prize kårer det beste nordiske albumet i 2016. Prisen, som ble delt ut under by:Larm gikk til Jenny Hval for albumet Blood Bitch.

Prisen ble for første gang delt ut i 2011. Det er andre gang den går til et norsk album.

I forkant av utdelingen ble Jenny Hval og Blood Bitch beskrevet slik: “Hun blir bare bedre mer fascinerende pop for hvert album, her med slående tekster og like passende komposisjoner om vampyrer og menstruasjon. Albumet er produsert av hennes selv i samarbeid med støymusiker Lasse Marhaug, og har et veldig visuelt lydbilde. Inspirasjonen fra italienske skrekk-filmer fra 70-tallet dukker opp over alt, sammen med nydelige melodier og umiskjennelige pop, som i singlene «Conceptual Romance» or «Female Vampires.”

Ifølge Aftenposten begrunner juryen prisen slik:

«Vinneren er en fascinerende artist som deler folket, også den internasjonale juryen. For dem som elsket albumet, fremsto vinneren som et ekstremt sterkt stykke arbeid. Fengslende, stemningsfullt, utfordrende og tankevekkende».

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.