Lionheart Brothers

Norsk rekorddeltagelse på SXSW

I år er hele 18 norske artister booket inn under bransjetreffet South by Southwest i Austin, Texas. Deriblant Lionheart Brothers, Marit Larsen, New Violators, 120 Days og Real Ones.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Da den store franske musikkmessen Midem ble arrangert i januar, sto ikke flere enn fire norske navn på plakaten, i det minste som “show case”-artister i regi av Music Export Norway.

Det var Molde Jazzfestival som presenterte Kjetil Møster Band og Mathias Eick Band, mens Kate havnevik og Marit Larsen også fikk spille hver sin konsert.

På årets utgave av mektige South by South West stiller derimot hele atten norske navn. Både Kate Havnevik og Marion Larsen skal nå prøve å sette spor etter seg også i USA, mens Real Ones, BigBang, Sondre Lerche og Thomas Dybdahl alle har opptrådt på SXSW tidligere.

Dagbladet melder at det i år for første gang blir fokus på norsk rap under festivalen, som samler titusener av musikere, og minst like mange bransjefolk fra hele verden. Det er Chris Lee og El Axel fra Equicez som skal presentere norsk hip hop i den liberale og moderne sørstatsbyen.

Musikkdelen av årets utgave av SXSW starter opp 14. mars. Blant de som har store forventninger til årets deltagelse er Øyafestivalen, som eneste europeiske festival skal presentere sin egen kveld under arrangementet. Her er The Lionheart Brothers, New Violators og Datarock som vil få sjansen til å vise seg frem.

— Vi ønsker å benytte dette til å styrke den internasjonale statusen til festivalen og samtidig gi tre lovende norske band muligheten til å få spille på et av verdens viktigste møteplasser for bransjen og andre musikkelskere, uttaler PR-sjef Jonas Prangerød til Ballade.

Øvrige norske deltagere på SXSW er Bermuda Triangle, Evan Seleven, Grand Island, 120 Days, Sissy Wish, Turboneger og Noxagt.

Turboneger, som også vil komme med et nytt album i løpet av året, omtales på forhånd av festivalledelsen som et ”2007 high light”.

Forøvrig skal NRK P1 lage sending fra festivalen lørdag 17. mars, som sendes søndag 18. kl. 20-21.

— Her blir det livemusikk fra norske deltakere og fra amerikanske. Vi har akkurat fått bekreftet at Asylum Street Spankers, Grady og Bill Kirchen kommer. Vi kommer også til å ha nettdekning på nrk.no/musikk under hele festivalen, forteller Per Ole Hagen i P1 til Ballade.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.