Jan Eggum

Kulturpersonligheter vil gjøre om Smuget til kulturhus

Jan Eggum, Ingvar Ambjørnsen, Otto Jespersen og Thomas Giertsen er blant kulturkjendisene som har gått til innkjøp av utestedet Smuget i Oslo. Nå vil de gjøre det kjente konsert- og utestedet om til et kulturhus.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Tanken er å involvere folk som er interessert i litt mer enn sin egen kunst. Vi vil dra disse eierne inn i kreative debatter og få dem til å kaste ball, sier Smugets daglige leder, Terje Vallestad, til Dagbladet. Tidigere i år gikk nemlig Vallestad inn som hovedeier av Smuget sammen med Stageway Teater drevet av Knut Skodvin. Nå ønsker Skodvin å inkludere det han kaller mer eksperimentelle krefter på Smugets tre scener.

— Smuget skal bli et skikkelig kulturhus. Vi skal utvide kulturbegrepet, ha eksperimentelle ting, ta opp politiske temaer, ha galleri og arrangementer for barn. Vi gir heller ikke slipp på musikken som Smuget er kjent for, sier Vallestad til Dagbladet.

Vallestad håper at de kunstneriske endringene vil snu fjorårets negative tall for Smuget.

— Smuget hadde en nedoverbakke i fjor, men nå skal vi igjen skape en levende sted.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.