Sassy 009

Her er de nominerte til Bendiksenprisen

Prisen der artister priser sine egne deles ut på GramArts sommerfest på Blå 9. juni.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles altså i år ut for 9. gang.

Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning.

Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen.

Om de nominerte:
Erlend Ropstad ga ut sitt sjette album Alt som har hendt i 2017. 43-åringen fra Vennesla har vært nominert til spellemann i flere kategorier for sine tre siste album, nå i kategorien rock og årets tekstforfatter. Fjorårets album ble svært godt mottatt, og Ropstad blir sett på som en artist med en særegen fortellerstil som har stor nyanserikdom. Ropstad turnerte mye i 2017, og har drevet utstrakt turnevirksomhet siden debuten i 2006.

Susanne Sundfør er en av de aller sterkeste stemmene innen norsk eksperimentell popmusikk. 32-åringen fra Haugesund har mottatt 5 spellemannpriser, og hun mottok så sent som i mars under by:Larm Nordic Music Prize for fjorårets beste nordiske album Music For People in Trouble. Hun har turnert nasjonalt og internasjonalt i 2017, til voldsomt gode kritikker og har en stor tilhengerskare. Hun har siden debuten i 2006 gitt ut seks album. Samtlige har blitt svært godt mottatt.

Sassy 009 er en norsk elektronika-trio fra Oslo bestående av Sunniva Lindgaard, Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana. De ble nominert til Spellemannprisen 2017 i klassen elektronika for debututgivelsen Do you mind EP. De mottok også prisen som Årets stjerneskudd under by:Larm 2018. Det er knyttet store forventninger til Sassy 009, og de blir sett på som en elektronika-trio med et stort internasjonalt potensial.

Jazzmusikeren, multi-instrumentalisten og komponisten Ola Kvernberg ga i 2017 ut albumet Steamdome til strålende kritiker fra et samlet kritikerkorps. 36-åringen fra Fræna har blitt nominert til Spellemannprisen flere ganger, inkludert for hans siste utgivelse der han ble nominert i åpen klasse. I 2011 vant han i kategorien jazz.

Ulver er eksperimental metal og 80-talls synth-pop med kunst og avantgardetilsnitt fra Oslo. Ulver ble startet i 1993, og har gitt ut 15 album før fjorårets The Assasination of Julius Cæsar. Albumet ble svært godt mottatt og bandet har en omfattende internasjonal fanskare. Bandet har et kraftfullt uttrykk og krysser sjangergrensene mellom industrial metal og elektronisk musikk.

Bendiksenprisen deles ut på GramArts sommerfest på Blå i Oslo tirsdag 12. juni.

GramArt er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet. I GramArts styre sitter Ivar S. Peersen (styreleder) Harald Sommerstad, Karin Park, Anne Lise Frøkedal og Daniel Nordgård. Varaer er Eva Weel Skram, Kate Havnevik og Terje Tysland.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016) og Honningbarna (2017).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.