Hanne Hukkelberg (Foto: Knut Åserud)

Hanne Hukkelberg i studio, konsert på Ladyfest

Hanne Hukkelberg slapp sitt debutalbum «Little Things» på Propeller Recordings i 2004. Etter utenlandslanseringen gjennom The Leaf Label i London våren etter, har Hukkelberg med band gjort konserter Europa rundt. Det har vært relativt stille rundt henne i Norge, men nå er hun tilbake i studioet hos Propeller Music Division på Grünerløkka med Kåre Chr. Vestrheim. Det betyr nytt materiale og ny plate fra Hukkelberg, samtidig som flere festivaljobber bekreftes. – Den nye plata blir nok mer orientert mot klassisk musikk og rock med større arrangmenter og større rom i musikken, sier Hukkelberg.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen

Hanne Hukkelberg har brukt den siste tiden på å lage ny musikk. Basen har vært Berlin, og det har dermed vært kortere vei til BBC og Gilles Peterson, Queen Elisabeth Hall og andre spillejobber i Vest-Europa.

— Jeg har jobbet med nye melodier og arrangementer på en Pro Tools-rigg, og jeg fikk spilt inn en del ideer som lå litt på skissestadiet. Det innebærer at jeg laget låter med forslag til instrumentering og arrangementer før jeg kom til Kåre (Chr. Vestrheim) og Propeller Music Division, sier Hukkelberg.

Hva betyr Vestrheim i den prosessen du er inne i nå?

— Kåre og jeg har ganske lik musikkfantasi, men han har mange annerledes ideer og forslag til hva jeg kan gjøre. Vi tar oss god tid og finner fram til løsninger vi bare har drømt om å gjøre tidligere. Det er viktig med god tid i studio. Mange musikere får ofte for liten tid i studio og må ta til takke med et eller annet kompromiss. Jeg får god tid til å utvikle noe over lengre tid sammen med Kåre, og vi har sikkert skrevet en hel bok om alle vendingene vi har lyst til å ta låtene gjennom. Det utrolig mye vi har lyst til å prøve ut, sier Hukkelberg.

Hukkelberg har gitt ut ”Little Things” og EP-en ”Cast Anchor” på Propeller Recordings, som har sitt utspring fra Propeller Music Division. Den generøse studiotiden sammenfaller med et felles ønske om å gjøre Hukkelbergs kommende album, som også skal slippes på Propeller Recordings, så bra som mulig.

— Propeller har stor interesse av at det skal bli bra, og de gir meg mye frihet for at dette produktet skal bli så bra som mulig. Jeg føler meg veldig privilegert, sier Hukkelberg.

Little Things har blitt karakterisert som ”Vindskeiv knitrepop med jazzrusk i lomma. I krysningspunktet mellom jazz og elektronika, med litt pop-polish.” Hvor mye som er sitert av Hukkelberg selv er uvisst, men beskrivelsen er ikke helt ueffen.

Hvilket lydbilde er du i ferd med å gli inn i denne gangen?

— Den nye plata blir nok mer orientert mot klassisk musikk og rock med større arrangmenter og større rom i musikken. Jeg er utdannet jazzmusiker, men føler meg litt ferdig med jazz nå. Med denne plata vil jeg faktisk gå inn for å bli sammenlignet med Radiohead, sier Hukkelberg lurt.

Hun legger til at det å bli sammenlignet med Radiohead ikke er motivet med dette albumet, men at bandets musikk er noe hun bruker aktivt som en av flere inspirasjonskilder.

— Jeg har blitt sammenlignet med alt fra Stina Nordenstam til Billie Holiday og Nina Simone tidligere. Det er kult det, men jeg sikter mot noe annet nå. Ved siden av Radiohead har jeg hørt en del på instrumentalmusikk, avantgarde og klassisk, og det preger komposisjone mine i tillegg til mye annet. Det spørs om noen greier å høre hvor inspirasjonskildene mine ligger denne gangen, sier Hukkelberg.

Førstkommende torsdag gjør hun konsert under Ladyfest-arrangementet på Blå, sammen med Fe-mail/Lotta Melin som Agrare, og DJ Sunshine. I mai opptrer hun på Femme Festival i Madrid. Selv om Hukkelberg først og fremst opptrer i disse samenhengene som invitert musiker, er feminisme et tema som opptar henne.

— Det temaet burde være mer folkelig. Jeg har klare meninger om det, selv om det mye jeg ikke skjønner meg på. For meg betyr feminisme likeverd mellom alle folkegrupper og alle mulige typer folk. Man bør ikke skamme seg over å kalle seg feminist. Det har ikke noe med å gjøre at kvinner hater menn som noen ser ut til å tro, det handler om at alle skal respektere hverandre. Jeg synes det også kunne vært et større fokus på det presset mannen opplever i vårt samfunn i dag.

— Når det er sagt må vi ikke glemme hvordan det er andre steder. Situasjonen for kvinner i andre land er et alvorlig problem. Det er viktig å jobbe for kvinners rettigheter for det finnes systematisk undertrykkelse av kvinner i store deler av verden. Jeg føler at det er det jeg stiller opp for på Ladyfest, er et ønske om mer respekt og likeverd, sier Hukkelberg.

Hanne Hukkelberg spiller på LadyfestBlå 9. mars. Lena Nymark, Kåre Chr. Vestrheim, Henning Sandsdalen, Peter Baden og lydmann Asle Karstad utgjør Hukkelbergs band. Slipp av Hukkelbergs album er planlagt til august/september. Hanne Hukkelberg er også med i bandet Ignore som teller seks personer. Ignore slapp helt nylig albumet Happiness Not Yet Won på Acoustic Records.Singel med video kommer på markedet mai. Hukkelberg spiller på MaiJazz i Stavanger, Nattjazz Bergen og på hjemmebane på Kongsberg Jazzfestival i begynnelsen av juli.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev