Technics-platespiller

Finale i norsk platemiks på Blå

I dag er DJen mye mer enn bare en platesnurrer, han er en artist. I kveld er det for første gang på åtte år klart for norsk finale i DMC Technics DJ Championship. Konkurransen er regnet som verdens mest anerkjente og prestisjetunge DJ-konkurranse, med delfinaler i 29 land verden over. Og i kveld skal altså den norske mesteren kåres. Verdensfinalen går av stabelen i London fjerde og femte september, der «verdens beste DJ» skal kåres blant deltakere fra 29 land.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Maia Drachensteen

En virkelig god DJ gjør langt mer enn å «crossfade» plater. Han eller hun må sette seg inn i avansert elektronikk, datautstyr og en musikkbransje som er i rivende utvikling. De som klarer å være først ute med de siste platene og teknikkene – og sette sine egne signaturer på fremføringene, kan bli verdensstjerner.

Verdens største
Det er åtte år siden Norge har sendt en finalist til DMC Technics DJ Championship, som ansees for å være verdens største og viktigste DJ-konkurranse. Den norske finalen starter kl 21:00 på Blå i Oslo, og forventes å trekke fulle hus.

Den som går av med seieren i kveld, skal nemlig representere Norge under verdensmesterskapet i London i september. Flere av Norges dyktigste trikse-DJer har meldt seg på, og i tillegg til konkurransen vil det bli et stjernespekket show med norske og utenlandske DJs og artister.

Hemmelig deltakerliste
Arrangør Lars Kjetil Svendsen, også kjent som DJ Lucky LK, vil foreløpig ikke ut med hvem som kommer til å kjempe om tittelen, men avslører at fem deltagere er sikre og at de er rangerte blant Norges beste DJer.

— Påmeldte til nå er holdt hemmelige, etter deres eget ønske, men det er et høyt nivå. Vi syntes også det var greit å gi dem roen, og ikke utnytte dem kommersielt. Den som vinner i Norge, vil bli profilert som Norges beste i triksing, sier Svendsen.

Det eneste man vet om deltakerlisten foreløpig, er at den verken inneholder kvinnelige innslag, eller regjerende norgesmester DJ Big K.

Høyt nivå
Til Oslopuls forteller Svendsen at de som ikke har meldt seg på enda, gjør lurt i å vente:

— Bruk dette året til å øve. Det er høyt nivå i år, og de som har vunnet før, er gutter som øver mange timer hver dag.

Verdifullt rykte
Selve verdensfinalen går av stabelen på Carling Apollo Hammersmith i London den 4. og 5. september. Her vil den norske vinneren kjempe mot deltakere fra 28 andre land om tittelen «verdens beste DJ».

— Vinneren får en jakke der det står at han er verdensmester i platemiksing, og to gullbelagte platespillere som er ganske så dyre. I tillegg får han jo et rykte på seg at han har vunnet, noe som skaffer ham spillejobber verden rundt, forteller Svendsen.

Kveldens underholdere består blant annet av jury-medlem DJ Herkules, Cast fra Equicez, DJ Nuhhh, og Oral Bee. Sistnevnte har det siste året arbeidet med amerikanske rappere, og er bidragsyter på Baby Bash’ «Tha Smokin’ Nephew» som har solgt over 500 000 eksemplarer i USA.

Deltakerne får seks minutter til å imponere dommerpanelet, som består av DJ Big K, DJ Herkules fra P3s National Rap Show, Pete Noid, Pat Sharp fra Sverige (ikke Sky Channel, red. anm.) og DJ Blam.

Arrangementet har 18-årsgrense, men konkurransen er åpen for yngre deltagere.

For mer informasjon om DMC Technics DJ Championship, kan den interesserte leser klikke seg inn på konkurransens internasjonale hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.