a-ha, her i Rio, 2015 (Foto: Just Loomis / Universal)

Filmen om a-ha kommer våren 2021

Regissør Thomas Robsahm vil fortelle historien om hvorfor a-ha ble så store, om de er undervurdert, og hvordan de selv ikke klarer å samarbeide om popgullet de har skapt.

Kalender

Etter stengte kinosaler i 2020, er den første a-ha-filmen planlagt med premiere i løpet av våren 2021. Filmen er allerede solgt til en lang rekke land.

I følge NTB følger vi trioen på turné og gjennom fire år, og tar også i bruk hittil ukjent arkivmateriale for å fortelle historien om tre tenåringer med drøm om å bli verdensberømte popstjerner. Det ble de – samtidig som de ble uvenner.

– Det startet da jeg var ti år og så «Let It Be» om Beatles. Den dokumentaren fulgte bandet da de laget ny plate, og jeg ble helt sjokkert da de begynte å krangle. Det var utrolig spennende å være tett på heltene og følge prosessen med å lage musikk. Rundt 2009 tok jeg kontakt med a-ha og spurte om jeg kunne lage en dokumentar om det som da skulle bli deres tiende album. Så ble de oppløst i stedet. Jeg sa at «vi snakkes når dere kommer sammen igjen», forteller hovedregissør Thomas Robsahm til NTB.

Det gjorde de i 2015, men da ble filmtanken å følge bandet i en periode – som viste seg å bli fem år – for å fortelle historien om hvorfor de ble så store, hvorfor de er så undervurdert, og hvordan de selv ikke klarer å samarbeide om det gullet de har skapt, ifølge regissøren.

Medregissør Aslaug Holm kom inn fordi Robsahm ville ha bare henne med kamera, alene, som intervjuer av bandmedlemmene.
– Utrolig spennende å komme så tett på gutta. Filmen viser at bandet er større enn enkeltindividet, sier Holm.

Det er ennå ikke satt premieredato.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev