Enslaved på Riksscenen i 2015 Foto: Lars Opstad

By:Larm får egen metal-festival

Konseptet har fått navnet by:Larm black, og går over to dager, på to scener under by:Larm 2017.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Når by:Larm-festivalen går av stabelen i mars 2017, får de mørkere sjangrene bre seg utover to scener gjennom to dager. Vulkan Arena og Pokalen er stedet for å oppleve 20 spennende band.
Initiativtakerne konstaterer at rocken likevel ikke er død.
– Dere var bare opptatt med å se på andre ting. Mens alle har hatt sine øyne på elektroniske streamingartister, har metal og rock levd et parallelt liv i beste velgående, sier daglig leder i Indie Recordings og festivalsjef for by:Larm black, Erlend Gjerde, i en pressemelding.
Sammen med programsjef i by:Larm, Joakim Haugland, Pål Dimmen fra Music Norway, Jarle Kvåle fra Tons of Rock og Ragnar Vikse i Timeout Agency jobber han med å legge til rette for en ny bølge norske eksportklare rock og metal-band.
Bransjen ser tendenser
Bakgrunnen er et ønske om at de hardere sjangrene, som satte Norge på det musikalske verdenskartet allerede tidlig på nittitallet, igjen skal få sin rettmessige plass i by:Larm. I jakten på å komme seg opp på Top 50 på Spotify, eller lage den kuleste digitale kampanjen, vinne The Stream eller headline store kommersielle festivaler – har rocken falt ut av rampelyset. Men det betyr ikke at mange lyttere, de store plateselskapene eller liveindustrien overser sjangeren.
– Vi finner faktisk mange av verdens største artister i dette segmentet, og tendensen er et svært lojalt publikum. Dette ser bransjen og Universal Music kjøpte nylig metal-labelet Candlelight, Warner Music kjøpte Roadrunner for et par år siden og Sony har nylig kjøpt Century Media – i tillegg til at de har gjenåpnet rockelabelet Music For Nations for å utvide sin satsing i de hardere sjangrene. Dette samtidig med at artister om Ghost, Avenged Sevenfold, Bring Me the Horizon og Volbeat selger ut arenaer over hele verden – så ryktene om at det bare er de gode gamle heltene som Metallica og Iron Maiden som er store i metal, er absolutt feil, forklarer Gjerde i meldingen, og påpeker:
– Vi har en rekke verdensenere i tillegg til en fantastisk undergrunn i disse sjangrene i Norge, og vi har en stadig proffere bransje som nå virkelig begynner å konsolidere kreftene – blant annet rundt by:Larm black.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev