Hagen

Skift standpunkt, Haugland!

Produsent Audun Strype skriver her et åpent brev til Glenn E. Haugland i Norsk Komponistforening, og advarer mot Norge som en stinkende, brun oljeklump i utkanten av Europa. Strype ber Haugland og resten av kultur-Norge vise ryggrad, og aktivt bekjempe den politikken som Fremskrittspartiet står for.

Kalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Åpent brev til Glenn E. Haugland

Jeg leste din artikkel ”Gi FrP en kulturpolitikk!” i Ballade.no, og mener at du gjør nøyaktig, 180 grader, motsatt av hva man bør gjøre – som musiker, kunstner, kulturarbeider og menneske.

Fatter du ikke at FrP er et nasjonalistisk parti, uten effektive sperrer mot ekstrem (brun) nasjonalisme? Når du kritiserer dem for «Rasering av nasjonal kultur» og «Merkelig at et parti som i innvandringspolitikk snakker høyt om vern av norsk kultur og om hvordan fremmedkulturelle bør lære seg denne snarest, i kulturpolitikken ønsker å gjøre det motsatte», så åpner du for at kunstnere & kulturarbeidere i Norge netopp skal bli en del av de svært negative (dvs. de ekstremt nasjonalistiske) sidene ved FrP.

Jeg er enig i at FrP’s kulturpolitikk kan virke lite gjennomtenkt. Men det er først når de får en «gjennomtenkt kulturpolitikk», og de kommer i dialog med sånne som deg, at FrP og dermed aller dårligste sidene ved det norske folk, blir et virkelig farlig problem for minoritetsgrupper og intellektuelle i Norge, og landet blir stående som en stinkende, brun oljeklump i utkanten av Europa.

Lykke til med EU-motstanden (vits), og lykke til med dialogen med FrP (vits). Så får jeg søke politisk asyl i et annet land. Jeg er veldig lei for at du viser så total mangel på ryggrad og politisk & sosial bevissthet i ditt forhold til FrP og til den ekstreme nasjonalismen som FrP står for. Jeg håper at du kommer på bedre tanker, eller at ditt syn blir mest mulig isolert.

Det at du åpner døra til kulturlivet for den ytterligående høyrepopulistiske bevegelsen – det er til stor bekymring. Det er imidlertid langt mer alvorlig at denne bevegelsen som du åpner opp for, etterhvert ser ut til å være den politiske fortroppen for flertallet av det norske folk.

Du bør snarest gå offentlig ut og erklære at du har skiftet standpunkt, og at du framover har til hensikt å bekjempe den politikken FrP står for.

Vennlig hilsen
Audun

Ps. Håper Ballade.no og redaktør Arvid Skancke-Knutsen holder en stø og riktig kurs i disse «FrP møter norsk kulturliv»-tider. Og at Komponistforeningen, Norsk Musikkinformasjon og hele det norske kulturbyråkratiet/statsmusikken, ikke blir til en brun oljeflekk av fremmedfiendtlighet og nasjonalistisk selvgodhet. Innenfor en pen og kunstnerisk ramme, selvsagt. Ds.

Har du innspill i denne saken, send det til ballade@mic.no.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.