Shibusa Shirazu Orchestra, Molde jazzfestival 2010 (Foto: Karl Bugge)

Samme knutene som før

Moldejazzen og Olavsfestdagene fikk begge beholde knutepunktstatusen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Både Olavsfestdagene i Trondheim og Molde Internasjonale Jazzfestival fikk beholde statusen som knutepunktfestivaler etter Kulturdepartementets vurdering.

Vurderingsprosessen har vært omdiskutert: Andre festivaler ble bedt om å gi en vurdering av knutepunktfestivalene i samme brev som de også skulle komme med en eventuell egen søknad.

— I beste fall snodig, i verste fall utspekulert, [link id=66598 title=»mente lederen for Kongsberg Jazzfestival, Pål Fidjestøl, den gang»].

Ingen bombe
I dag sier han at beslutningen om å la Molde beholde knutepunktstatusen er som ventet.

— Noe annet ville vært en bombe. Men det er fortsatt uklart hva den politiske ledelsen egentlig ønsker med knutepunktordningen. Oppdragene er ullent formulert. Jeg skulle gjerne sett oppdragsformuleringen til Molde denne gang, sier Fidjestøl, som mener «det finnes gode grunner både til å fortsette og å skrinlegge hele ordningen».

— Det er mye penger i knutepunktpotten, og jeg skulle ønske man kunne diskutert litt nøyere hva oppdraget innebærer og ikke.

Ikke et pip
Fidjestøl sier Kongsberg Jazzfestival, som valgte å ikke søke om knutepunktstatus, ikke har blitt orientert om fremdriften i vurderingen Molde.

— Noe annet hadde jeg forsåvidt ikke ventet, heller.

Oslo Jazzfestival søkte om knutepunktstatus. Sjef for festivalen, Edvard Askeland, sier han får beskjeden om avgjørelsen først når Ballade ringer.

— Vi leverte på oppfordring søknad i februar. Siden har vi ikke hørt et pip. Men det var jo hyggelig å få vite resultatet, og jeg er glad på Moldes vegne, sier Askeland.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival søkte også om knutepunktstatus i sin sjanger. Festivaldirektør Bente Johnsrud ønsker ikke å kommentere beslutningen om å la Olavsfestdagene beholde knutepunktstatusen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev