Arnfinn Bjerkestrand (Foto: Ivar Kvaal/Kulturrådet)

Arnfinn Bjerkestrand ny kultursjef i Stavanger kommune

Frilanseren med en rekke styreverv i norsk musikkliv overtar etter Rolf Norås.

Kalender

Kammermusikkonsert

27/07/2021 Kl. 19.00

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Stavanger kommune melder på sine nettsider mandag at Arnfinn Bjerkestrand tar over etter Rolf Norås som kultursjef i kommunen.

Bjerkestrand har musikkfaglig bakgrunn fra Rogaland musikkonservatorium, erfaring som kirkemusiker, og var forbundsleder i MFO i en årrekke.

Han har siden 2011 jobbet frilans og hatt en rekke verv i forskjellige råd, fondsstyrer og utvalg. Ifølge hans Facebookprofilinkluderer dette blant annet leder av kunstfaglig råd for Tou Scene, styremedlem i Stavanger Symfoniorkester, styremedlem i Kunsthall Stavanger, styremedlem i Kilden Teater og Konserthus, styreleder at JM Norway og styreleder i Europas Blues Senter. Han har også holdt kurs og undervisning knyttet til kulturpolitikk og gründerskap for bachelor- og mastergradsstudenter på flere høyskoler og universitet. I tillegg kurs og seminarer om hvordan man som kommune og fylkeskommune skal nå frem i ulike støtteordninger. I flere år var han medlem av Norsk kulturråd.

– Stavanger har satset, og satser, stort på kunst og kultur. Jeg synes også etableringen av det nye tjenesteområdet for innbyggerdialog, kultur og næring er svært spennende, sier Bjerktestrand til nettsiden.

Det er ikke fastsatt når han tiltrer stilling. Men sannsynligvis blir det i august.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev