Arnfinn Bjerkestrand (Foto: Ivar Kvaal/Kulturrådet)

Arnfinn Bjerkestrand ny kultursjef i Stavanger kommune

Frilanseren med en rekke styreverv i norsk musikkliv overtar etter Rolf Norås.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Stavanger kommune melder på sine nettsider mandag at Arnfinn Bjerkestrand tar over etter Rolf Norås som kultursjef i kommunen.

Bjerkestrand har musikkfaglig bakgrunn fra Rogaland musikkonservatorium, erfaring som kirkemusiker, og var forbundsleder i MFO i en årrekke.

Han har siden 2011 jobbet frilans og hatt en rekke verv i forskjellige råd, fondsstyrer og utvalg. Ifølge hans Facebookprofilinkluderer dette blant annet leder av kunstfaglig råd for Tou Scene, styremedlem i Stavanger Symfoniorkester, styremedlem i Kunsthall Stavanger, styremedlem i Kilden Teater og Konserthus, styreleder at JM Norway og styreleder i Europas Blues Senter. Han har også holdt kurs og undervisning knyttet til kulturpolitikk og gründerskap for bachelor- og mastergradsstudenter på flere høyskoler og universitet. I tillegg kurs og seminarer om hvordan man som kommune og fylkeskommune skal nå frem i ulike støtteordninger. I flere år var han medlem av Norsk kulturråd.

– Stavanger har satset, og satser, stort på kunst og kultur. Jeg synes også etableringen av det nye tjenesteområdet for innbyggerdialog, kultur og næring er svært spennende, sier Bjerktestrand til nettsiden.

Det er ikke fastsatt når han tiltrer stilling. Men sannsynligvis blir det i august.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev