Knut Bjørnar Asphol, musiker, komponist, produsent og tekniker, tok initiativ til minnekonserten for ofrene etter det store skredet i Gjerdrum ved nyttår. (Foto: Paal Audestad)

Minnekonsert for skredofrene i Gjerdrum

Silya, Rein Alexander, Eva Weel Skram, Yasir Moa, Hanne Krogh og Guro Sibeko er blant kunstnerne og artistene som stiller opp på minnekonserten NRK1 sender søndag 31. januar.

Kalender

Konsert: Østerlide

30/03/2023 Kl. 20:00

Oslo

Opera for barna – Playtime

01/04/2023 Kl. 12:30

Oslo

Lørdagsopera 1. april

01/04/2023 Kl. 15:30

Oslo

Lørdagsopera 15. april

15/04/2023 Kl. 15:30

Oslo

Søndag 31. januar kl. 21.45 sender NRK TV en minnekonsert for ofrene for kvikkleireskredet i Gjerdrum, som skjedde rett før nyttår. Skredet rammet kommunen hardt, og tok 10 liv.

Kjente navn til sendingen
Kulturhuset i Gjerdrum ble hovedkvarteret for redningsaksjonen. Gjerdrum kommune har fått støtte og sympati fra hele landet, og nå inviterer kommunen hele Norge til TV-overført konsert når kulturhuset fylles med sang og musikk fra folkekjære artister til minne om ofrene.

Det er en lang rekke musikere og kunstnere, kjent fra ulike sjangre og stilarter, som er bekreftet til konserten: Silya, Rein Alexander, Eva Weel Skram, Hanne Krogh, Alexander Rybak, Chris Holsten, Yasir Moa, Ellen Andrea Wang, Knut Anders Sørum, Rolf Løvland, Knut Bjørnar Asphol, Maiken Kroken og Guro Sibeko.

Den voldsomme virkeligheten
Initiativtaker til minnekonserten er musiker og produsent Knut Bjørnar Asphol, som også deltar i konserten. Moldenseren er selv bosatt i Gjerdrum gjennom flere år.
– Når maktesløsheten slår innover oss, føles det godt å kunne bidra, sier han i pressemeldingen om minnekonserten. – Jeg håper at det å samle noen fantastiske artister til en varm og god konsert, kan gi oss et avbrekk fra den voldsomme virkeligheten vår hverdag er fylt med i Gjerdrum for tiden.

Konserten sendes eller strømmes ikke direkte, TV-innspilling av konserten skjer torsdag og fredag denne uka, uten publikum i salen.

Den lille kommunen med det store hjertet
– Det har vært en tung tid for oss, men all den støtten vi har fått har varmet. Gjerdrum kommune er kjent som den lille kommunen med det store hjertet, og dette blir en fin markering for alle de som er berørt og alle andre i bygda, men vi er glade for at vi også får dele dette med resten av landet, sier ordfører i Gjerdum, Anders Østensen, i pressemeldingen.

– Vi er glade for å kunne holde denne konserten i Gjerdrum kulturhus som har vært kommandosentral for redningsarbeidet. Vi vil rette en stor takk til alle de flotte artistene som bidrar i konserten. Jeg håper den vil varme og gi trøst, sier kulturhusleder Anne Holck Ekenes.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev